AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker ziyaretlerine devam ediyor. Dr. Şeker, Başyayla İlçesi ve köylerini ziyaret etti.Recep Şeker Başyayla da ilk olarak pazar esnafı ve çarşı esnafını ziyaret etti. Ardından ilçe merkezinde bulunan meydanda halkla buluştu. Daha sonra Başyayla MinibüsçülerKooperatifinde bulunan şoförlerin talepleri dinlendi. AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker son olarak Başyayla’nın bütün köylerini ziyaret ederek köylülerin taleplerini dinledi.Ziyaretlere AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman İl Genel Meclisi BaşkanıCelalettin Güngörerve AK Parti Karaman Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde milletvekili adayı Dr. Recep Şeker’e, yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker burada Başyayla halkına seslendi. 
"MİLLETİMİZ KAOSA HAYIR, İSTİKRARA EVET DİYECEK"
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için önemli bir dönem noktası olduğunu belirterek, “Türkiye bu seçimlerle ya tek başına iktidarı yakalayacak ve istikrara yeniden kavuşacak, ya da koalisyon tartışmalarına, belirsizliğin hâkim olduğu günlere geri dönecek, o nedenle 1 Kasım’da milletimiz kaosa hayır, istikrara evet diyecek.” dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, 7 Haziran seçimleri sonucunda, muhalefet partilerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle koalisyon kurulamadığını belirterek, muhalefet partilerinin ellerini taşın altına koymaktan kaçtıklarını, Anayasa gereğince seçim hükümeti kurulmak zorunda kalındığını ve tekrar seçime gidildiğini belirtti. Milletin 7 Haziranda AK Parti’yi yüzde 41 ile birinci parti yaptığını hatırlatan Dr. Şeker, CHP’nin yüzde 24, MHP’nin yüzde 16, HDP’nin de yüzde 13 ile parlamentoda temsil edildiğini söyledi. 2002 seçimlerinde yüzde 34’le 367 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 13 yıl sonra bu oy oranından daha fazla bir oy almasına rağmen, meclise 4 parti girmesi nedeniyle 258 milletvekili çıkardığını belirten Şeker, milletimiz 7 Haziran’da AK Parti’den vazgeçmediğini, Başbakanın AK Parti’den çıkmasını istediğini, muhalefetin ise ortak olarak hükümette yer alması gerektiği mesajını verdiğini söyledi. AK Parti’nin milletin sandıkta verdiği mesajı aldığını ve koalisyon için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Recep Şeker, muhalefet partilerinin ise ellerin taşın altına koymak istemediklerini, her biri kırmızı çizgiler öne sürerek, koalisyondan kaçtıklarını ve milletin verdiği mesajı almadıklarını söyledi. 1 Kasım seçimlerinde de aynı tablo ile karşılaşılmaması için tek başına iktidarın şart olduğunu belirten AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, bunun da ancak AK Parti ile sağlanabileceğini, 1 Kasım seçimlerinin huzur ve istikrar seçimi olacağını söyleyerek “1 Kasım’da tek başına iktidarla ülkemizin istikrar içerisinde kalkınmasına devam mı edeceğiz, yoksa koalisyonlarla, zayıf hükümetlerle kazanımların heba edileceği bir döneme mi geri döneceğiz, işte 1 Kasım’da bunun oylamasını yapacağız.2002 yılından buyana tek başına iktidarın avantajı ile ülkemiz 13 yılda hayal dahi edilemeyen gelişme ve ilerleme sağlamıştır. Şimdi 1 Kasım’da yapacağımız seçimle, ya tek başına iktidar diyecek ve istikrarla ülkemiz büyük hedeflere doğru yeniden yol alacak, ya da koalisyon günlerine geri döneceğiz, milletimiz geri dönmek istemeyecektir, 1 Kasım yeniden taze bir başlangıç yapmanın adı olacaktır.” dedi.
‘’TERÖRÜN BELİ KIRILDI. İNŞALLAH BAŞI DA EZİLECEK’’
7 Haziran sonrası puslu havayı fırsat bilen terör örgütlerinin de harekete geçtiğini belirten AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Çözüm sürecini ülkemizi terörden kurtarmak için başlattık, Kürt kökenli vatandaşlarımızın demokratik hakları ile ilgili tüm değişiklikler yapıldı. Güneydoğu illerine çok büyük yatırımlar yapıldı ve Kürt sorunu diye bir sorun ortada kalmamışken, terörü yeniden başlatan terör örgütüne karşı yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde 2 binden fazla terörist öldürüldü. Terörün beli kırıldı. İnşallah başı da ezilecek. Ülkemizi terörden arındırıncaya kadar bu kararlı mücadelemiz devam edecek. 1 Kasım seçimleri sırtını terör örgütüne dayayanlara da çok önemli bir cevap olacak.” dedi.
‘’ASGERİ ÜCRETİ 1300 LİRAYA ÇIKARTACAĞIZ’’
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, AK Parti’nin seçim beyannamesinde asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması, gençlere iş kurmaları için 40 bin lira hibe, çiftçimize 30 bin lira hibe verilmesi, ilk kez işe giren gencimizin bir yıllık maaşının devlet tarafından karşılanması, sigorta teşvikinin 10 işçiden az işçi çalıştıran işyerlerine de uygulanması, çok sayıda işçi çalıştıran işverenlere devlet tarafından anahtar teslim fabrika yapılması, yeni ticarete atılan gençlerimizden 3 yıl gelir vergisi alınmaması, yem ve gübreden KDV’nin kaldırılması gibi gençlere, esnafa, sanayiciye ve çiftçiye yönelik istihdam ve üretimi artıran önemli müjdelerin yer aldığını söyledi. Dr. Recep Şeker, emekli maaşlarının AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında en düşük SGK emekli maaşının 252 lira olduğunu hatırlatarak, bu gün 1000 liranın üzerine çıktığını, 7 Haziran seçimleri öncesi memur emeklilerimize ve 1000 liranın altında maaş alan SGK emeklilerimize 100 lira seyyanen zam yapıldığını söyledi. 1000 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimiz ise bize niye verilmedi şeklinde eleştiri de bulunduklarını belirten Şeker, 1 Kasım seçim beyannamemiz ile tüm emeklilerimize seyyanen aylık 100 lira yılda 1200 lira ek ödeme yapılacağını, ortalama 100 lira da enflasyon zammı ile birlikte emeklimizin yılda 2400 lira maaşlarına zam yapılmış olacağını bunun da emeklimizin alım gücünü artıracak önemli bir iyileştirme olduğunu söyledi. Emeklilerimizi 250 lira aylık taksitle konut edindireceklerini belirten AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Karaman’da emekliler için yapılacak olan TOKİ evleri için işlemlerin büyük ölçüde tamamlandığını ve inşaatlara başlayacaklarını söyledi. Esnaf olan ve çalışan emeklilerimizin maaşlarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağını belirten Dr. Şeker, bunun da emeklimiz için önemli bir müjde olduğunu söyledi.
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker,Başyayla halkınıntaleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.