Şeker konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  

 “Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; Karaman, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri nedeniyle gündem dışı söz aldım, heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Aynı zamanda, Engelliler Haftamızı ve 12 Mayıs Hemşireler Günü'nü de kutluyorum.

Karamanoğlu Mehmet Bey tahta oturduktan sonra sarayda farklı dil, pazarda farklı dil, ilim ortamlarında, ilim meclislerinde farklı dil olduğunu görüyor ve bununla ilgili bir ferman yayınlayarak fermanında "Şimden girü hiç kimesne kapuda ve divanda ve mecâlis ve seyrânda Türki dilinden gayrı dil söylemeye” diyerek Türkçemizi devlet dili olarak ilan ediyor.

Bu tarih 13 Mayıs 1277, şu anda 745'inci yılını kutlayacağımız bir tarih. O günden bugüne kadar Türkçemiz dünyada en çok konuşulan 5'inci dil olmuş ve 220 milyonun üzerinde insanının konuştuğu bir dil hâline gelmiştir. Aynı zamanda, duru Türkçesi ve yüzyıllar öncesinden gelen sevginin dili olan, aynı devirlerde yaşamış, Osmanlı tapularında dedesi İsmail Hacı'nın tekkesinin Karaman'da kayıtlı olduğuna dair bilgilerin olduğu, Evliya Çelebi'nin mesnevisinde mezarının Karaman'da olduğunu söylediği aynı zamanda Karaman isimli divanıyla Yunus Emre de Karamanlıdır. Bu sebeple, 13 Mayıs Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri düzenlemekteyiz. Ben tüm Milletvekillerimizi Cuma günü yapacağımız etkinliklere davet ediyorum. Aynı zamanda, etkinliklerimize Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nden Çevre ve Doğal Kaynaklar ve Sağlık Komisyonu üye Milletvekillerimizi de Karaman'da ağırlayacağız.

2021 yılında UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle de Türk Dili Yılı ilan edilmişti. Pandemi sebebiyle çok verimli kutlayamadık ama bu yıldan itibaren inşallah en güzel şekilde kutlamaya devam edeceğiz.

Karaman, aynı zamanda Atatürk'ün ata yurdudur. Karaman, Mevlana'nın gençliğinin geçtiği, annesinin, kardeşlerinin Karaman'da metfun bulunduğu, "Anneme uğramadan bana ziyarete gelmeyin." dediği bir ildir.

Aynı zamanda Karaman, Piri Reis'in, Kemal Reis'in, Tapduk Emre'nin, Şeyh Edebali'nin, Kâzım Karabekir Paşa'nın, Bekir Sıtkı Erdoğan'ın memleketidir. İsa (AS)'ın havarilerinden Saint Paul'ün 4 kere ziyaret ettiği, "Derbe" diye bölgemizin İncil'de geçtiği, Hristiyanlık âleminin haç merkezi Binbir Kilise'nin olduğu yerdir. Karaman, tarıma dayalı ürünlerin birçoğunda, nohut, kuru fasulye, nane, mısır, pancar gibi birçok üründe ilk 10'da olan, elma ağacı sayısı olarak Türkiye'de birinci, rekolte olarak üçüncü sırada olan, Toroslarda yetiştirdiği kirazı ihraç eden bir ildir.

Aynı zamanda Karaman, Divle mağara obruk peyniriyle dünya birincisi olmuş, coğrafi işaretlere girmiş, balıyla dünya derecesi almış bir ildir. Aynı zamanda Karaman, bisküvi kokan bir şehirdir. Tarıma dayalı sanayinin geliştiği, 1'inci Organize Sanayii’nde 167 tane fabrikanın olduğu, 1'inci Organize Sanayisini doldurmuş, bu şekliyle de bisküvi, kek, çikolata ihracatında Türkiye'nin lider olduğu bir ildir. Aynı şekilde, paketli ihraç edilen bulgurun da yüzde 80'inin Karaman'da üretildiği bir ildir. Karaman, 2'nci Organize Sanayi'yi kurdu, bütün prosedürleri tamamlayan bir ildir. Serbest bölgeyi on yedi yıl aradan sonra ilk alan ildir. Bunun dışında Teknopark'ı, İŞGEM'i kuran bir ildir.

Şimdi, ocak ayında hızlı trenimizi açtık ve ilk üç ayda hızlı trenimizle Konya-Ankara-Karaman-İstanbul bağlantısında yaklaşık 220 bin insanımız taşınmış oldu hızlı, konforlu ve ucuza. Aynı zamanda-hızlı trenimizin bir özelliği de- Karaman'dan Mersin Yenice Limanı'na kadar hatlar devam ediyor, Ulukışla'ya kadar yüzde 90 seviyesine geldi, onlar da bittiği zaman sanayideki ürünlerimiz hızlı bir şekilde Mersin Limanı'na taşınmış olacak.

Aynı zamanda Karaman, güneşin Türkiye'ye ışınlanma gün oranı olarak en iyi olduğu ildir, bu sebeple, enerji ihtisas organize sanayi bölgemizi kurduk. Şu anda 470 megavat gücünde GES, RES, HES gibi birçok yeşil enerjinin üretildiği Karaman, kendi enerjisini fazlasıyla üreten bir ildir, depremin en az olduğu ildir. Aynı zamanda Karaman, millî eğitimde 1.510 olan derslik sayısını 3.300'e çıkararak yüzde 100'ün üzerinde bir gelişme sağlamıştır. Bu şekilde ilköğretimde 15, ortaöğretimde 16 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Karaman, tıp fakültesini, diş hekimliği fakültesini kurmuş bir ildir, 40 civarında öğretim üyemiz eğitim vermeye, aynı zamanda hasta bakmaya başlamıştır. İlçelerimizde hastanelerimiz...

Sağlıktan eğitime, TOKİ'lerden gençlik ve spora kadar birçok alanda 20 milyarın üzerinde yatırım almış AK PARTİ döneminde bir il Karaman.

Bu vesileyle bu yatırımların gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen bakanlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm milletvekillerimizi 13 Mayıs Cuma günü Karaman'da Dil Bayramı etkinliklerine ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri‘ne beklediğimi belirtmek istiyorum. Heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.