Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu kutsal emanetin korunması, bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için canını ortaya koyarak büyük bir onurla görev yapan ve bu uğurda şehit olan ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız hepimizin gurur kaynağıdır.

Tarihimiz sayısız zafer ve destanlarla doludur. Aziz milletimiz Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ve en son 15 Temmuz hain darbesine karşı ülkemizi düşmanlarına ve hainlere karşı istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak kutsal vatanımızı korumuş ve bu uğurda hiçbir maddi değerle hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref olan şehitlik ve gazilik şerefine nail olmuşlardır. Göğüslerini vatanımız için siper eden şehit ve gazilerimiz milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir.

Bu gazi milletin bir ferdi olmaktan hepimiz büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu aziz milletin bir ferdi olarak bundan sonra da şehit ve gazilerimizin emanetine canla başla sahip çıkacak, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce sonsuza dek dalgalanacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.