AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, seçim çalışmalarına devam ediyor. Recep Şeker ilk olarak Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği, Ömer Dinçer İmam Hatip Lisesi'nde ki Üniversite Tanıtım Günleri programına katıldı. Dr. Şeker öğrencilerle birlikte üniversitelerin tanıtım stantlarını gezerek öğrencilere üniversite kazanmaları konusunda tavsiye de bulundu. Milletvekili Şeker daha sonra köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Köy ve mahalle muhtarları toplantısına AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça ve AK Parti Karaman İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Burada muhtarlara seslenen Dr. Şeker, ''Şimdi önümüzde 1 Kasım’da tekrar seçim var ve sandığa gideceğiz. Bu seçimde de yine takdir yüce milletimizindir. Bizim AK parti iktidarı olarak, 13 yılda yaptıklarımız ortada. Daha da fazlasını yapmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Eksiklerimizi görüyor, bunların giderilmesi için çalışıyoruz. Sizlerde isteğimiz, ülkeye daha fazla hizmet edebilmek, Türkiye’nin dünya lideri ülkeler arasında yer almasına katkı sağlamak adına güçlü bir iktidar için hür iradenizi sandığa yansıtmanızdır. Elimizde bir çok projeler var, bu projeler ülkemizi kalkındıracak, halkımızın refahını yükseltecek projelerdir. Tüm bunlar güçlü bir iktidar sayesinde daha kolay yapılır.'' dedi. 
''950 lira olan muhtar maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 lira yapacağız'' 
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, 950 lira olan muhtar maaşlarının asgari ücrete endekslenerek 1300 lira olacağını belirterek ''Muhtarlar olarak sizler toplumun kılcal damarlarısınız. Bunun için sizlerin görüş ve düşünceleri bizim için çok önemli. Siyasi partiler ve hükümetler arasında muhtarlarımıza en çok ilgiyi ve desteği AK Parti göstermiştir. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da belirli aralıklarla muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinliyor ve birlikte çözüm üretiyorlar. Yine böyle bir buluşmada Cumhurbaşkanımız tarafından gündeme getirilen ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da talimatıyla resmileşen 19 Ekim Muhtarlar Günü sizlere gösterilen önemin en büyük göstergesidir. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, sizlere bir müjde vererek 950 lira olan muhtar maaşlarını, asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkacağını belirtti. Şundan da hiç şüpheniz olmasın ki, Türkiye ekonomisi büyüdükçe, Türkiye'nin imkânları arttıkça, muhtarlarımıza verilen desteklerde artacak, Haklar konusunda, yetki ve imkânlar konusunda muhtarlarımızı, muhtarlıklarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Gününüz bir kez daha hayırlı uğurlu olsun.'' dedi. 
Şeker Esnafları Ziyaret Etti
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, muhtarlar toplantısının ardından Yunus Emre Caddesi esnafı, Kadirhane sokağı esnafı, Helvacılar sokağı esnafı ve Belediye İşhanı esnaflarını ziyaret etti.  Esnaflara yeni dönemde gelecek olan kolaylıklardan bahseden Dr. Şeker, ''Beyannamemizde esnafımıza kolaylıklar ve büyük avantajlar sağlayan birçok madde yer alıyor. Bilindiği gibi, esnafa düşük faizli kredi uygulaması 13 yıldır devam ediyor. Yeni dönemde ise esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sunacağız. KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapacağız. Emeğin yoğun olduğu sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeli ile, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası yapılacak. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.'' dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde gerçekleşen, ''Şehir İnsan Medeniyetler Köprüsü Örnek Kişilikler'' konulu panele katıldı. Şeker panelin ardından bir dizi ziyaret için Kazımkarabekir İlçesine gitti. 
Recep Şeker Kazımkarabekir İlçesini Fethetti
Recep Şeker son olarak Karaman'ın Kazımkarabekir İlçesini ziyaret etti. Recep Şeker burada vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, vatandaşlara seslenerek “Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde bizi yıkmak isteyenlere, bölmek isteyenlere, yalnızca AK Parti çatısı altında bu ülkeyi bölmek isteyenlere hiçbir zaman için bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. 1 Kasım seçimleri yalnızca AK Parti’nin iktidar olma meselesi değil Türkiye’nin temel tercihlerini, milletin önceliklerini oylama meselesidir. Her zaman olduğu gibi oyuna gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz” dedi.
Dr. Şeker daha sonra Ak Parti Kazımkarabekir İlçe Teşkilatına geçerek kadınlarla istişare toplantısı yaptı. Kadınların siyasetten, bürokrasiye, kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda daha da etkin olmaları için yapılacak olan çalışmaların önemine dikkat çeken Recep Şeker, kadın çalışan ve girişimci sayısını daha da arttıracaklarını belirtti. AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, "Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaya devam edeceğiz.Kadın istihdamına yönelik getirdiğimiz istihdam teşviklerinin devamını sağlayacağız.Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturacağız." dedi. Dr. Şeker, Kadınların doğum sebebiyle ücretsiz izinde geçen sürelerin de memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi yönünde çalışmaların olacağına değinerek; "Çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, ziyaret ettiği her yerlerde Karaman halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.