Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ın Açıklamsı:
“Rusya’nın Suriye’yi bombalaması üzerine; “Rusya’nın Suriye ile sınırı yok, Rusya’nın Suriye’de ne işi var, anlamadım”…  hayret edasıyla Cumhurbaşkanının ifadesi olmuştu. 
Bulunduğu yer itibariyle “Anlamaması”  garipsenecek ve eleştirilecek durum olması ayrı bir konu; Birleşmiş Milletlerde Suriye’nin geleceği görüşülürken masada yer verilmemesi ve çantada keklik görülmesi apayrı konudur.
Elbette ki Rusya’nın sınırlarımızı aşması ve komşumuz Suriye’yi bombalaması istenmeyecek durumdur. Bu hoşnutsuzluğu eylemle, icraata geçerek önlemekle olur. Yoksa; laf konuşarak, ekran başında kendini seyrettirerek, iç politikada milletin gazını almakla olmaz.
Ayrıca, dış politikada tavizler verildiği anlamına gelir. Nitekim Rusya’da Cami açılışında Putin’i Müslüman mı yapacak güzellemeleri yapılırken, bombardıman öncesi Putin-Erdoğan görüşmesi, taviz verildiği delilini kuvvetlendirmiştir. Rusya’da bir cami açıldı. Allah bilir, IŞİD bahanesiyle Suriye’de kaç tane cami bombalandı, sorusunu akla getirmiştir. 
Bir başka konu, Rusya’nın Suriye’de sınırı yok. Peki; ABD’nin Suriye’de sınırı var mıdır? Sınırı olmadığına göre; ABD’nin Suriye’de ne işi var? bu sorular sorulmuyor… Bu soruyu İşbirlikçiler değil, ancak Milli Görüşçüler sorar…
Ak Parti hükümeti, ABD’ye İncirlik üssünü açtı, IŞİD’le mücadele adı altında ortak hareket ediyor. Bunu birçok kez ifade ettikleri gibi ABD ye stratejik müttefikimiz demektedirler. Stratejik müttefikimiz, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye geçen gün silah yardımı yaptı. Hem de bizim üslerimizi kullanarak yaptılar…
Askerlerimiz bir taraftan PKK ile mücadele ediyor, şehid oluyor. Diğer taraftan müttefikimiz  düşmanımıza silah veriyor...  Öyleyse; Düşmanımıza silah veren, stratejik müttefikimizi bir an evvel değiştirmemiz gerekir…
Bu konuyla ilgili Merhum Hocamızın şu sözlerini hatırlatmak isteriz:
   Adam 20. Haçlı seferini ilan etmiş… Senin haritanı değiştireceğim... Seni parçalayacağım… Büyük İsrail'i kuracağım… Dünya hakimiyetini tesis edeceğim, deyip duruyor ... Sen hâlâ, bunlar benim müttefikim… bunlar benim stratejik ortağım diyerek adam aldatmaya çalışıyorsun... Deli misin sen be...  Onlara işbirlikçilik yapıyorsun… İşbirlikçilik yaptığın kimseler bizi yok etmek istiyor… Nasıl geldin milletten oy istiyorsun... Bana oy ver seni öldüreyim… Akp'nin oy istemesi buna benzer… Prof. Dr. Necmettin Erbakan”