Karaman Eğitim-İş Sendikasından yapılan açıklamada;''Gezi protestoları sırasında 16 Haziran 2013 Pazar günü polisin yakın mesafeden attığı gaz bombası kafasına isabet etmişti. Çocuk bedeni hastanede 269 gün dayanabildi, 16 kiloya düştü, 15 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
Başbakan’ın “polis destan yazıyor” dediği günlerdi, acımaları yoktu, bir çocuğu daha öldürdüler, Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8’e çıktı. 
Tüm Türkiye, Berkin’in yaşam mücadelesini umutla izledi. Küçücük bedeninin gücünden çok daha fazla dayanan Berkin’i AKP faşizmine kurban verdik. 
O’nun katili, sadece, çocuk bedenini düşman belleyerek gaz bombasını atan polis değil, “talimatı ben verdim” diye övünen cinayetleri “kahramanlık destanı” olarak adlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkeyi yönetme ehliyeti olmayan Erdoğan, artık işgal ettiği koltuğu terk etmeli, sadece yolsuzluk ve hırsızlıktan değil Berkin’in ve Gezi olaylarında yitirdiğimiz canların ölümünden dolayı da yargılanmalıdır.
Ayrıca ilgili kolluk kuvvetlerine emir veren dönemin Vali, Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı hakkında soruşturma açılmalıdır.
Berkin, onun ardından sokakları dolduran yüz binlerle ve onun acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milyonlarla sonsuz bir geleceğe yürümeye devam edecektir. Ancak polisi halkına karşı şiddet için tahrik edenler, Türkiye’de hukuku, insan haklarını ve demokrasiyi yok etmeye çalışanlar kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Bilinmelidir ki, emperyalizmin diz çöktüremediği, 12 Mart ve 12 Eylül faşizminin susturamadığı bu halkı AKP hiç susturamayacaktır.
Berkin'in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır. Eğitim-İş olarak Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerden ve katilleri koruyan AKP iktidarından hesap sorulana kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz,''dediler.