Demir yaptığı yazılı baısın açıklamasının devamında;
''Bilindiği üzere 12 Eylül 2010 referandumu ile gündeme gelen Toplu Sözleşme süreci, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasasının kabul edilmesi ve onaylanması sonucunda 30 Nisan tarihinde görüşmelere başlanmış ve taraflar tekliflerini sunmuşlardır. Gelinen noktada İşveren Heyeti kamu çalışanlarıyla dalga geçen, enflasyon rakamlarının bile altında 3+3 gibi bir zam öngören teklif sunması sözün bittiği yerdir.
Bu duruma gelinmesinde;
 12 Eylül Referandumunda evet diyenler, yetmez ama evet diyenler ile dolaylı yoldan destekleyenler sorumludur. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu hükümetin oyununa gelmemiş ve net bir şekilde Hayır demiştir.
 Sonraki süreçte 4688 Sayılı Yasada yapılacak değişiklikler sırasında evrensel ilkeler taşımayan, grev hakkı içermeyen, kendi oynadığı oyunda emek örgütlerine figüranlık rolü veren yasaya karşı kendilerinin temsil garantisini aldıklarından olsa gerek seslerini çıkarmayan/çıkaramayanlar sorumludur. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu hükümetin oyununa gelmemiş ve net bir şekilde bu yasa geri çekilmelidir,bu yasa emekçilerin değil AKP’nin ihtiyacına göre şekillendirilmiştir uyarısını yapmıştır.
Bu duruma gelinmesinde İşveren Bakanla çalgılı çengili 1 Mayıs Kutlayanlar, 1 Mayısta ortaklaşılamaması için çeşitli dayatmalar yaparak alanları bölenler, polisle işbirliği yapıp sınıfın bileşeni Birleşik Kamu İş’i alana sokmayanlar ve tüm bu olumsuzluklara sessiz kalıp gözünü yumanlar sorumludur. 
Emekçilerin sıkıntılarının katlanarak büyüdüğü bir dönemde,  Cumhuriyet tarihinde ilk defa çalışanlar beş aydır zam alamazken, temel giderlere büyük oranlarda zamlar yapılırken, ülkenin rekorlar kırarak büyüdüğünü iddia edenler memura % 25 refah payı vermelidir
Birleşik Kamu İş olarak bir kez daha uyarıyoruz ve çağrıda bulunuyoruz.
Hükümetin bu teklifi karşısında derhal tüm konfederasyonlar görüşmelerden çekilmeli oyunun figüranı olmaktan çıkmalıdırlar.  Aralık ayından beri yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz gelin aramızdaki etnik, dini, siyasi, örgütsel her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, sınıf temelinde birleşelim, Emek Cephesi oluşturalım,  tarihini ve süresini birlikte belirleyeceğimiz GREV’İ örgütleyelim sonuç alıncaya kadar ortak eylem yapalım, 
Bu bağlamda;
  Diğer emek örgütleri ile birlikte 23 Mayıs 2012 günü üretimden gelen gücümüzü kullanacağız,''dedi.