TBMM kürsüsünden, Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan kanun tasarısı hakkında görüş ve düşüncelerini açıklayan Karaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin bu manada tüm dünyaya örnek olacak bir kanuna imza attığını dile getirdi.

Kanun tasarısının TBMM Genel Kurulunda görüşüldüğü sırada şahsı adına söz alarak konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklayan Lütfi Elvan,  üç dört aydan beri çok yoğun bir şekilde hem alt komisyonda hem de Plan ve Bütçe Komisyonunda yoğun bir çalışma yaptıklarını, ayrıca konfederasyon temsilcileri ile hizmet kolu temsilcilerinin görüşlerini ve düşüncelerini her aşamada kapsamlı olarak aktardıklarını söyledi. Bu süreçte emeği geçen herkese  teşekkür eden Elvan, Kanun tasarısının yasalaşması ile Kamu görevlilerinin Toplu sözleşme hakkına kavuşacağını, bu yıl maaş zammı alamayan memurların ise en geç mayıs ayında  zamlı maaşlarını  alacaklarını dile getirdi.

Kürsüden yaptığı konuşmasında, memurların toplu sözleşme haklarına ilişkin çokça dile getirilen bir hususa da vurgu yapan Elvan, dile getirilenin aksine birçok ülkede memurların toplu sözleşme hakkının olmadığını söyledi. Bugün, Avrupa’da aşağı yukarı 12, 13 ülkede toplu sözleşme hakkı olmadığını, devlet memurlarına toplu sözleşme hakkı verilmediği bilgisini veren Elvan, örneğin Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Almanya, Estonya, Macaristan, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Polonya, Portekiz ve Romanya gibi ülkelerde devlet memurlarının toplu sözleşme hakkının mevcut olmadığını söyledi.  Elvan, bu manada Türkiye’nin dünyaya örnek sayılacak bir kanuna imza attığını da sözlerine ekledi.