Saadet Partisi iktidarında; Engelliler ve özellikle Ağır Engelliler için “Kerim Devlet ve Garson Devlet Anlayışı” getireceklerini ifade eden S.P.Kadın Kolları… “Saadet Partisi olarak en önemli özelliklerimizden birisi, engelli vatandaşlarımıza yapılacak olan hizmetleri göstermelik ve yapıyor gözükmek için değil, insani ve manevi değerleri önde tutmamız, dolayısıyla özümseyerek yapmamızdır” dediler.

Saadet Partisi Karaman Kadın Kollarından yapılan açıklamada…  “Engellilerin, toplumun önemli ve saygıdeğer bir bölümünü teşkil ettikleri göz önünde bulundurularak, çalışacakları iş sahalarının hazırlanmasına, insanca yaşama şartlarına kavuşturulmalarına, her türlü tesis ve alt yapıda kendileri için gereken yatırımların yapılmasına özel bir itina gösterilecektir.

Engelliliğe yol açan sebeplerin ortadan kaldırılması hususunda Sağlık Bakanlığının gerekli ve yeterli çalışmaları yapması, bunun devlet politikası olarak sürdürülmesine özel önem verilecektir.

Ağır Engelliler için “ Kerim Devlet Anlayışı”  esas alınarak hizmetler yürütülecektir. Engellilere verilen hizmetler ile ilgili yerel yönetimlere özel yetkiler ve imkanlar sağlanacaktır. Binalara kolayca girebilmeleri, ibadetlerini yapabilmeleri gibi her türlü koşulların sağlanmasına özel bir itina gösterilecek, engellilerle ilgili hizmetlerin, yurt çapında aksamadan yürütülmesi için, denetleme ve izleme çalışmalarına da önem verilecektir.

Engellilerin en yüksek seviyede eğitim görmeleri, sonradan da çalışarak hizmet etmeleri için gereken tedbirler alınacaktır.

Bu bağlamda;  Milli Görüş partileri olarak bugüne kadar Parlamentoda olduğumuz sürelerde her alanda olduğu gibi “Garson Devlet Anlayışıyla”  sayısız hizmetler ortaya koyduk.

1992 yılında gurubu olan Refah Partisi araştırma önergesi vererek, Engelliler Araştırma Komisyonu kurulmasının sağlanması ve Engelliler Bakanlığının kurulması hususunda engelliler hakkında birçok konular meclisin gündemine getirilmiştir.

54. Hükümet, Efsane Başbakan, Merhum Erbakan Hocamızın Başbakanlığında; 571-572-573 Kanun Hükmünde Kararnamelerle o zamanki adıyla Başbakanlık Özürlüler İdaresi kurulmuş, İstihdam oranının %2 den %3’e çıkarılmıştır. Engelli araç ve gereçlerin gelir durumuna bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine verilmiş bunun gibi olmayan birçok haklar ve hizmetler getirilmiştir.

Biz Saadet Partisi olarak bundan sonra da gerek muhalefette gerekse iktidar olduğumuzda yapacağımız hizmetler “Garson Devlet ve Kerim Devlet” anlayışıyla olacaktır” ifadesinde bulunuldu.