İl Divan Toplantısına Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Naim Öztürk, Karaman Sorumlusu Hüseyin Ekinci, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran ve İl yönetimi, Konya İl Başkanı Adnan Acar, Yeniden Refah Partisi Karaman İlçe başkanları ve yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer, vatandaşlar katıldı.

İl Divanda selamlama konuşması yapan İl Başkanı Taşkıran: “Bizler göreve geldiğimizde çok işimizin olduğunu gördük. Ama bugün geldiğimiz şu güne baktığımızda il ve ilçe teşkilatlarımız bitti. Mahalle ve köy temsilcilerimizi yüzde 70’ini atadık. Şimdi ise Şubat ayında planladığımız ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz İl Kongresinin hazırlıklarına başladık. Elhamdülillah.

Bugün Genel Başkan Yardımcılarımız Teşkilat Başkanı Naim Öztürk, Eğitim Başkanımız Cengiz Zor ve Dış İşler Başkanımız Doğan Bekin, 13 ilimizin İç Anadolu Bölgesi eğitim semineri gibi büyük bir organizasyonun altından Karaman Teşkilatı olarak kalktığımız kanaatındayız. Bundan dolayı teşkilatlarımıza teşekkür ederim ” dedi.

İL SORUMLUSU EKİNCİ: “KARAMAN ÇOK YOL KATLETTİ”

Karaman İl Sorumlusu Hüseyin Ekinci ise konuşmasında: “Karaman her geçen gün heyecanı artmakta ve çalışmalar sonuç veren bir ilimiz haline geldi. Halkımızın teveccühü her geçen gün artmaktadır. Başta il başkanımız olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Çünkü 2 ay içinde 4 ilçemizin kongresini yapmak adından da 13 İlimizin katılmasıyla gerçekleşen eğitim seminerinin altından kalmak bugün ki iktidar partisinin bile hayal edemeyeceği bir başarıdır” dedi.    

Ekinci, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Naim Öztürk, İslam coğrafyasının bilinçli şekilde fakirleştirildiğini, borca mahkûm edildiğini, işsiz kaldığını, tarım ve sanayinin bitme noktasına getirildiğini ifade etti.

Son on dokuz yılda toplumda cinayet, boşanma, fuhuş, uyuşturucu kullanımı gibi suç oranların dokuz kat arttığını belirten Öztürk: “Cezaevleri yaptılar, hemen doluyor. Hastaneler yaptılar, hastaneler dolu. O halde burada bir sorun var” dedi.

Öztürk mevcut iktidarın artık dağılma sürecine girdiğini, artık ne yaparlarsa yapsınlar dağılmaktan kurtulamayacaklarını belirtti.

Hükümetin söylemlerinin artık halk nezdinde bir karşılığı kalmadığını ifade eden Öztürk: “Halk şu an perişan durumda. Hükümetin ülkeyi getirdiği noktada insanlar 30 yıllık birikimlerini birkaç sene içinde elinden çıkarma durumunda kalıyor. Biz milletin ne durumda olduğunu görüyoruz. İsterseniz Karaman’a gelin caddelerini sokaklarını, esnaflarını birlikte gezelim, görün. Halk bu durum nedeniyle çok öfkeli. Allah’tan pandemi nedeniyle kahvehaneler kapalıydı da halkla karşı karşıya gelmiyorlardı. Şimdi ise iktidara tavsiyem kahvehanelere hiç gitmesinler. Eğer olur da giderseler, gittiklerine bin pişman oluyorlar. Çünkü sokağa çıkacak yüz bulamayacaklar. Millet bu derece iktidarın yürüttüğü politikalara tepkilidir” dedi.

Ocak 2022 il divan toplantısı birim ve ilçe başkanlarının raporlarını sunmasıyla son buldu.