Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Partisinin kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, merhum Necmettin Erbakan’ın 11. Yıl dönümünde özlem ve saygıyla andıklarını söyledi.

Kongrede konuşan Erbakan, ülke gündemindeki önemli konulara değinerek Türkiye’de 1,5 milyon üniversite diplomalı kişinin toplamda 10 milyon vatandaşın işsiz olduğunu dile getirdi.

Erbakan: “Doğuda, güney doğuda 3 gençten bir tanesi işsiz, hatta bazı yerlerde 2 gençten bir tanesi işsiz. Uşak’tan çiftçi İbrahim ekip biçtikçe borca batıyor, bir şey kazanmıyor tam tersine elindekini de kaybediyor. 4 kişilik aile için açlık sınırının 4 bin TL’yi aştığı bir ortamda 2022 rakamı asgari ücretli milyonlara  “aç kalmayı” vadediyor. “Gerçek Enflasyon” oranının bağımsız kuruluşlarca “yüzde 115” olarak hesaplandığı da dikkate alınırsa, asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış daha şimdiden yok olup gitmiştir. Asgari ücretlimizin saatlik kazancı Avrupalı bir asgari ücretliye kıyasla 10’da 1’den daha düşük seviyededir. Bizim asgari ücretlimizin “brüt” asgari ücret üzerinden hesaplanan saat başına ücreti 1,12 dolardır. Aynı saatlik ücret Almanya’da 12 euro (13,6 dolar), İngiltere’de 9 sterlin (12 dolar),  Fransa’da 10,5 euro (11,9 dolar) seviyesindedir. Yani Avrupa’daki asgari ücretlinin 1 saat çalışarak elde ettiği geliri, bizim asgari ücretlimiz 10 saatten fazla çalışarak elde etmektedir” dedi.

“DAR GELİRLİNİN ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK”

Konuşmasının devamında sorunların çözülmesi öncelikle iktidara bağlı, Hükümet’in atacağı adımlara bağlı olduğunun altını çizen Erbakan: “İşsizliği ortadan kaldırmak için istihdama-üretime yönelik yatırım yapacak ya da özel sektörün yatırım yapabileceği şartları oluşturacak. (Erbakan hocamızın TEMSAN’ı, Ergani Çimento’su buna en güzel örnek. İşçi-Memur-Emekli maaşlarına %100 maaş zammı yapacak,  dar gelirlinin alım gücünü artıracak, 54. Hükümet maaş zamları buna en güzel örnek. Çiftçinin üretim girdilerini sübvanse edecek, tarımda kullanılan mazottan, elektrikten vergi almayacak,  yüksek taban fiyatları verecek, haksız ve fahiş vergileri ortadan kaldıracak, Devlet esnafın, hane halkının, çiftçinin borçlarının faizini silip kendisi üstlenecek. Esnafa 100 bin TL nefes alma hibesi yapacak, Yılbaşından beri yapılan tüm doğalgaz, elektrik zamları geri çekilecek. Neden olmuyor bunlar?  iktidar kaynak bulamıyor,  neden bulamıyor?  3 tane korkunç gider kalemi var da onun için; faiz, imtiyazlı holdingler ve israf.

Hükümet’in açıkladığı ‘Orta vadeli Program’ hedeflerine göre, 2022 bütçesinde 240 milyar lira,  2023’de 291 milyar lira,  2024’te 320 milyar lira faiz ödemesi olacak. Yani Hükümet üç senede faiz ödemesini yaklaşık 2 kat artıracak ve önümüzdeki üç senede toplam olarak “852 milyar lira” yani yaklaşık “100 milyar dolar” faiz ödeyecek bugüne kadar da 513 milyar dolar ödedi. Bu içinde bulunduğumuz yıl, her saat başı 7 bin asgari ücretlinin maaşı,  her gün 170 bin asgari ücretlinin maaşı kadar para faize gidecek” ifadelerine verdi.

“MİLLETİMİZİN YASTIK ALTINDAKİ BİRİKİMİNE GÖZ DİKİYORLAR”

Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önce adeta yağmur gibi yağan doğalgaz, elektrik, kömür, köprü-otoyol zamları, elektrik faturalarının bir ayda yüzde 100’den fazla artışı. Ayrıca Borç-Faiz ve Beton-Çimento ekonomisi nedeniyle patlayan döviz kurları ve büyük ölçüde buna ve üretimsizliğe bağlı olarak yıllık yüzde 115, aylık dahi yüzde 15 seviyesine gelen enflasyon. Arkasından gıda ürünlerinden alınan KDV’de yüzde 7’lik indirim, 30 liralık malın fiyatı 100 lira olmuş, 100 liradan 7 lira indirim yapıyor, bak ne güzel 93 liraya indirdim diyor. Ellerinize sağlık,  Çok zahmet oldu, fiyatlar bir ayda “yüzde 15” artarken, yüzde 7’lik KDV indirimi devede kulak dahi değildir.  Bu indirim sadece 2 haftalık enflasyonla yok olup gidecektir.  Şimdi de “yeni ekonomi modeli” diye ihracatçının dövizine,  milletimizin yastık altındaki birikimine, kadınların bileziklerine, takılarına göz dikiyorlar. Ne için vereceğim altınımı dövizimi? Faize,  imtiyazlı holdinglere,  israfa kaynak olsun diye. Bu millet dondurucu soğukta ucuz ayçiçek yağı kuyruğunda, halk ekmek kuyruğunda bekliyor, elektrik faturasını ödeyememiş karanlıkta-soğukta oturuyor, boş baklava, boş tost, boş gözleme haberlerini hepimiz okuyoruz,  Hazinenin, Merkez Bankasının içi boş olması gibi, baklavanın tostun da içi boş. Gözlerimizin içine bakın diyorlar ama asıl mesele kendilerinin yıllardır milletin gözünün içine bakmamaları, milletle göz göze gelmekten kaçınmalarıdır.

Ancak milletimiz onların gözünün içine bakıyor ve artık millete bir şey veremeyeceklerini görüyor, millete bir şey vermek şöyle dursun, bu milletten daha ne alabiliriz hesabındalar. Bu Millet bunu artık çok iyi biliyor ve Türkiye’nin her köşesinde akın akın Yeniden Refah’a koşuyor.”