Eser mesajında; “Duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla Dünyadaki bir çok ülkede farklı etkinliklerle hatırlatılan engelliler haftasının, doğuştan veya herhangi bir hastalık yada kaza sonucu oluşması neticesinde her bireyin engelli olabilme gerçekliğinin gün geçtikçe anlam ve önemi derinleşmektedir. Bu sebeple sadece bir hafta veya bir gün değil, hayatımızın her noktasında bu kardeşlerimizin ayrı bir yeri olmalıdır.

Bizi biz yapan insani duygularımızdır.

Unutmayalım ki;

Samimi bir toplum oluşturmak ancak aradaki engelleri kaldırmakla mümkündür. Kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve her bir bireyin işbirliğiyle bu duyarlılığı arttırmak mümkün olacaktır.

Engelli olmak bir eksiklik değildir. İmkan verildiğinde neler yapabileceklerini hepimiz örnekleriyle görüyoruz. Bu durum ortak bilinç ve dayanışma duygusunun ve toplumda gittikçe artan uzlaşı ruhunun bir yansımasıdır.

“Engelli kardeşlerimizin de temel hak ve özgürlüklerinin olduğunu onların da istedikleri gibi en güzel şekilde yaşama hakları olduğunu asla unutmamalıyız.”

Engelleri kaldırmak için ortaya koyduğumuz çalışmalar ve onlara verdiğimiz destek artarak devam edecektir.

Bu kardeşlerimize destek veren fedakar ailelerine, onlara her koşulda hassasiyet gösterip hizmet eden kurum ve kuruluşlara, engelsiz toplum anlayışıyla aradaki engelleri kaldıran duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizlere emanet olan bu meleklerimize de sağlık, mutluluk ve engelleri aşma azmi diliyorum” dedi.