Eser, konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Başkan, Değerli milletvekilleri Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün bütçesi üzerine AK Parti grubumuz adına söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle genel kurulu ve Aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli Milletvekilleri

Ülkemizdeki su kaynaklarının yönetilmesi ve işletilmesinde öncü kuruluş olan DSİ genel müdürlüğü, su ve toprak kaynaklarımızın,

Çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik esasları dahilinde geliştirilmesini sağlayıp; taşkın koruma, hidroelektrik enerji üretme,

Sulu ziraati yaygınlaştırma ve belediyelere içme suyu temini amacıyla çalışmalar yapıp, barajlar inşaa eden köklü ve etkin bir kuruluş olmuştur.

Kurumun özellikle son 19 yılda çalışmalarıyla ülkemizde baraj sayısı 927’ye, bent sayısı 3313’e, içme suyu ve atık su tesisi 390’a, taşkın koruma tesisi ise 10246’ya ulaşmıştır. Yatırımların toplam maliyeti

284 milyar TL’nin üzerine çıkmıştır.

Değerli milletvekilleri

Son 19 yılda memleketim Karaman’da DSİ tarafından 8 baraj, 8 gölet, 10 sulama tesisi, şehrin içme suyu arıtma tesisi ve isale hattı hizmete alınmıştır. İnşaat safhasında 1 baraj, 2 gölet, 7 sulama tesisi bulunmaktadır. Bunların yanında 5 baraj, 3 gölet, 4 yeraltı depolama, 10 adet sulama tesisi, proje ve planlama safhasındadır.

Yapılan ve yapımı devam eden dere ıslah ve arazi toplulaştırma çalışmalarını, hidroelektrik santrallerini burada sadece söyleyerek geçiyorum. Saymakla basit gibi görünse de büyüklüğünün anlaşılması açısından, yapıldığı günün değeriyle her şeyin en iyisini hak eden şehrime 7 milyar TL’nin üzerinde sadece DSİ yatırımı yapıldığını ifade etmeliyim.

Değerli milletvekilleri

Mavi tünel ne oldu? Denilerek 3 kelime ile basitçe sorulan,

bölgemi de yakından ilgilendiren büyük bir projeden bahsetmek istiyorum.  Mavi tünel; tünel mi, kanal mı yoksa baraj mı?

Torosların vadilerinde 3 baraj düşünün, bunları düşünmek için önce yapmak gerekir, yapmak için buralara ulaşmak gerekir, ulaşmak için yollar, köprüler, viyadükler, tüneller gerekir.  Tüm bunları düşünemeyenler bize “yol karın doyurmuyor, ihalecisiniz” derler. Bunları yapmak için yola çıktığımızda bu memlekette maalesef yol yoktu gidecek.

Evet; mavi tünel, Yapımı milyarca lira olan 3 baraj, bu barajları birbirine bağlamak için yapılan 18 km uzunluğunda, 4 buçuk metre çapında su tünelleri, mavi regülatöründen 125 km uzunluğunda Karaman ve Konya ovasına su taşıyan Ahi kanalı ve kanaldan gelen sular ile sel ve taşkın suları biriktirecek olan Hotamış Depolaması, proje üzerinde tamamlanmış kapalı devre tarımsal sulama sistemleri düşünün. Karaman ve Konya sınırlarında yapımı ve projeleri devam ederek sürekli genişleyen kapalı sulama sistemleri düşünün ve tüm bunların ülke ekonomisine katkısını…. Bir hayal, bir rüya iken ve şimdi gerçekleşmesi an meselesi olan İç Anadolu'nun en büyük ovasının

su ihtiyacını karşılayacak bir yatırım düşünün. Siyasi engellemelere, PKK’nın saldırdığı şantiyelere, yakılan iş makinelerine rağmen bunun gibi yüzlerce yatırımı gerçekleştirecek inanca ve ufka sahip, ufkun da ötesini öngören bir lider düşünün.

Değerli Milletvekilleri

İşin içinde olmayanlar, memleket için kaygısı derdi olmayanlar bu işlere başlanırken önce “ne gereği vardı, israf derler” sonra herkesten çok istermiş gibi “hani ne oldu? siz yapamadınız biz bitireceğiz derler”,

iş bitince de “Kendi cebinizden mi yaptınız” derler, “peşkeş çektiniz, rantcılar, ihaleciler, yolsuzluk yaptınız” derler. VARSIN DESİNLER.

Tüm bunlar, biz yapana kadar bunca yıl yokluktan mı yapılmadı? Vardı ise peki niye yapılmadı?

Memleketin hayrına yapılmak istenen her şey AK parti öncesinde bu zihniyetle nasıl engellenmişse, bugün aynı zihniyetin söylemiyle artık engellenemeyen millete hizmetin, ülkenin milli menfaatlerini fiilen savunmanın adı rantçılık, yolsuzluk olacaksa VARSIN OLSUN.

Değerli Milletvekilleri

Nükleer santral, hidroelektrik, termik santraller ve barajlar yapılırken; ülkenin enerji ihtiyacından kaynaklı milyarlarca lira dış ticaret açığı verdiğini bile bile sözde çevrecilik yaparak, yaşanan doğal afetleri bile yaptığımız yatırımlara bağlayarak, tüm bunların karşısında duranlarla mı Türkiye güçlenecek?

Tek derdi Recep Tayyip Erdoğan olan kaptansız tayfalarla mı bu gemi bu fırtınada yürüyecek? Böyle sığ anlayışla, bu gerici zihniyetle geliyoruz diyenleri milletimiz elbette görecektir diyor. Bütçenin hayırlar getirmesini diliyor. Genel kurulu saygıyla selamlıyorum.”