Konuyla ilgili olarak il başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz bilindiği gibi ağır bir ekonomik kriz geçirmektedir. Bu kriz ortamında bazı tasarruf tedbirlerinin alınmasını anlayışla karşılayabiliriz. Ancak birçok kamu kuruluşunda israfa yol açan harcamalara devam edilirken; hayati öneme sahip sağlık sektörümüz gibi son derece hassas konularda tasarruf tedbirlerine başvurulup önemli hizmetlerin durdurulmasını vatandaşlarımızın mağdur edilmesini doğru bulmuyoruz. T.C. Vatandaşı olarak sosyal devlet anlayışı kapsamında her türlü hizmetlerden yararlanma hakkı olan vatandaşlarımızın Sağlık sektörümüzde mağduriyet yaşamış olmaları ve bu konuda ki şikayetlerini bize iletmeleri sonrası Bedensel Engelli Bireylerin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden almış oldukları hizmetlerin keyfi bir karar ile durdurulmuş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalar sonucu ulaştığımız bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Bedensel Engelli Bireylerin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden almış oldukları destek eğitim programlarına 05/09/2019 yılında yapılan bir düzenlemeyle bu eğitimi evde de alabilecekleri kararı verilmiştir. 2019 yılında başlayan bu uygulama ile destek eğitim için kurumlara gidip-gelmekte sorun yaşayan bireylerin hastanelerden alınan 3 tabip imzalı rapor ile bu haktan faydalanmaları sağlanmıştır. 3 yıldır devam eden bu uygulama Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin almış olduğu hukuksuz ve hiçbir resmi karşılığı olmayan tamamen keyfi bir karar ile kaldırılmaya çalışılmaktadır. Yönetmelik ve Genelgelerde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen ve tüm Türkiye’de evde eğitim uygulaması devam etmesine rağmen maalesef Karaman’da bu uygulama hastanedeki hekimlerin hekimlik gibi mukaddes bir mesleğe yakışlayan şekilde aldıkları karar ile durma noktasına gelmiştir. Alınan bu karar dolayısıyla evde eğitimden faydalanan 400 ün üstünde hastayı mağdur etmişlerdir.

Şimdi cevap bekleyen sorularımız var:

Evde eğitim uygulamasında herhangi bir mevzuat değişikliği olmamasına rağmen niçin bu raporlar verilmemektedir.

3 yıldır bu raporlar verilirken 2022 Mayıs ayından itibaren verilmemesinin sebebi nedir.

Her hasta için ayrı ayrı değerlendirme yapıp karar verilmesi gerekirken “biz doktorlar olarak karar aldık bundan sonra hiç kimseye rapor vermeyeceğiz” denmesinin bilimsel bir karşılığı var mıdır?

2022 Mayıs ayı itibariyle hiç kimseye rapor vermeyeceğiz denmesine rağmen farklı kanalları aracı kılarak bu raporu alan hasta var mıdır?

Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı olarak son derece hayati bir konu olan Engelli vatandaşlarımızın evde eğitim hizmetlerine tekrar ve acilen başlanmasını gerekli görüyoruz. Yukarıda sıraladığımız sorulara ilgili makamlardan makul ve yapıcı cevaplar bekliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin derhal giderilmesini arzu ediyoruz.     

Bu konunun Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı olarak sonuna kadar takipçi olacağız.”