AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek açıklamasında;
“AK Parti İl Gençlik Kolları olarak yoğun bir çalışma içerisinde 1 Kasım seçimlerine hazırlandık. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni kazanarak kayıt yapmak için gelen öğrencilerimizin otogarda karşılanıp kendilerine kayıt, ikamet konularında yardımcı olunarak ÜNİAK’ın tanıtılması,
Üniversitemize kaydını yaptıran 2700 kardeşimizin tek tek aranıp, cevap vermeyenlere mesaj yoluyla ulaşmak vasıtasıyla hoş geldiniz diyerek hasbihal edip ÜNİAK teşkilatlanmamız konusunda bilgilendirildi,
Üniversitemizde üç adet topluluk kurduk. Bunlardan bir tanesi siyasi faaliyetlerin organize edileceği, bir tanesi bayanlar için, bir tanesi de sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yürütmek üzere kurulmuştur.
Okulların yeni açıldığı dönem olması sebebiyle öğrencilerin imkanı kısıtlı olan bazı köy okulları tespit edilerek bu okullarda öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunulmuştur.
Kale Ongun Tesislerinde 200 kişilik üniversite gençliği ile vekillerimizi buluşturduğumuz Gençlik Buluşması yapılıp gençlerin seçime dikkatinin çekilmesi ve vekillerimizin görüşlerini aktarmaları sağlanmıştır.
Seçim dönemi boyunca çalışmalarımızın sosyal medyada paylaşımı, organizesi, twitter üzerinden trendtopic(tt) çalışmaları amacıyla 46 kişilik Sosyal Medya Komisyonu kuruldu. Bu komisyon ayrıca Türkiye genelinde genel merkezimizin yapmış olduğu sosyal medya çalışmalarının desteklenerek algı oluşumuna destek olunması amacıyla kurulmuştur.
Türkiye’de ilk defa uygulanan bir proje olarak vekillerimizin seçim çalışmalarının karikatürleri çizilip, bu şekilde seçmenlerin ve özellikle gençlerin bakmaktan sıkılabileceği seçim görsellerinden ziyade renkli karikatürlerle dikkatlerinin çekilerek, karikatürlerin içerisine yerleştirilen metinlerle gerekli mesajların verilmesi amaçlanmıştır.
Ayrıca yapılan bu karikatür çalışmaları tüm illerin Gençlik Kolları teşkilatları tarafından beğeni alıp, onlara da bu çalışmalarımızın gönderilmesi suretiyle kendi illerinde bu çalışmayı başlatmışlardır.Bu çalışmalar ile Sosyal Medya Komisyonumuz tarafından belirlenerek gündeme alınan #2KasımGünlükleri hashtag çalışması ve vekillerimizin karikatürleri ile twitter da Türkiye de konuşulan gündem konularında 12. sırada yerini alarak ülke genelinde de ilgi görmüştür.
Gençliğin siyasete soğuk tavrını aşabilmek amacıyla siyasetle alakasız görünüp, ancak girildiğinde gençliğe yönelik mesajlar veren, geçmişle günümüz farklılıkları, partimizin gençlere yönelik seçim beyannamesi ve köşe yazılarının yer aldığı www.gencsentikla.com isimli internet sitemiz hazırlanıp yayına alınmıştır.
Bu site isminin ilimizin çeşitli yerlerine dağıtılıp, yapıştırılarak gençler ve halkımız nezdinde merak uyandırması sağlanmıştır.Ve bu çalışma özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra , 7 Haziran seçiminde oy kaybını fazla yaşadığımız 30 mahallemizin tespit edilmesi suretiyle bu bölgelerde yoğunlaştırılmıştır.
Vekillerimizin esnaf gezisi, mahalle toplantıları,kurum, üniversite, köy ve ilçelerimizi ziyaretlerinde yer alarak destek olunmuştur.
Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcımızı misafir ederek çalışmalarımızı aktarıp, önerileri hususunda toplantı yaparak yönetimimizle istişare edilmiştir.
Seçim günü sandıkların açılmaya başlamasıyla sonuçların en hızlı ve güvenilir şekilde alınması ve genel merkeze ulaştırılması amacıyla S.A.S(Sonuç Alım Sistemi) 25 kişi ile kurulmuş olup iki adet seçim denemesi yapılarak eksik ve aksaklıklar belirlenmiştir.
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları olarak, 1 Kasım Seçimlerine hazırız, Tek başına iş başına diyerek, seçimlerin geleceğimize, İlimize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.