Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Bayram Zorlu yaptığı yazılı açıklama da Ak Partinin Fransa Politikasını ve Milletvekillerin emekli maaş zamlarını eleştirdi. Zorlu, “ Maalesef Fransanın kabul ettiği güya Ermeni soykırımı yasası  aslında Akp hükümetinin ne kadar basiretsiz politikalar uyguladığını göstermektedir. Denilebilir ki Fransa iç politikası ve seçimlerdeki taahhüdü gereği bunları yapıyorsa Akp yi eleştirmek için eleştirmenin ne anlamı var. Peki Fransa nerden cesaret alarak bu işi yapıyor, bizim yaptırım gücümüz olmadığı için bütün bunlara cesaret ediyor. Aynı Fransa bize hasta adam muamelesi yapıldığı dönemde yani Antepi, Maraşı, Urfa yı işgal ettiği dönemde bir Sütçü İmam gibi cesur yüreklerden cevabını almıştır. Fransa,  ancak ve ancak  Sütçü İmam’dan anlar  ve ondan çekinir. Bizdeki hasta adamı görmese buna cesaret edebilir mi?” dedi.
Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Zorlu, “ Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ne diyor ‘100 dolarlık ihracat yapabilmemiz için; 82 dolarlık  ithalat yapmak zorundayız’ diyor. Ekonomimiz bu kadar dışa bağımlıyken , Rantiyeye Saatte 8 milyon(trilyon) faiz ödeyen bir ülke durumundayken  ve üretimimizin olmadığını gören;  Fransa,  Fransa’ya Fransız kalmayacağımızı bilmiyor mu?” dedi.
Zorlu “ Bir taraftan Avrupa Birliği bakanlığı kuracaksın, ve bu birlik sefil birlik diyerek iç politikada güya puan kazanarak Avrupa Birliğinin içinde bulunduğu çıkmazları, Akp nin  Avrupa Birliği çelişkisi örtbas edilecek. Yazarlara, makaleler yazdırılarak yumuşutalıcak ve halkın içinde Akp nin aleyhinde söylenenlere Akp için özel oluşturulan fikir mutfağında bir nevi kılıf bulunarak önlenecek. İşler böyle yürütülürken, Akp nin eş başkanlığını sürdürdüğü  kısa adı BOP olan Büyük Ortadoğu Projesini bilen Fransa, vaktiyle Antep, Maraş, Urfa da gerçekleştiremediğini şekil değiştirerek Akp yi yumuşak lokma görerek yapmak istiyor” dedi. 
Zorlu, “ Merhum Erbakan hocamız, dış güçlerin müeyyideden yani yaptırım gücümüzün olmasından anlayacağını bilerek yirminci yüzyılın, yirmi birinci yüzyıla hediyesi olan D8 leri D60 ları D160 ları kurmuştur. Dış güçlerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiği  yeniden Büyük Türkiye,  Yeni bir Dünya  projesi sunulmuştur. İşte çözüm budur. Bizi yok etmek isteyen Avrupa Birliği bakanlığı terk edilerek  derhal orta doğu bakanlığı kurulmalıdır” dedi. 
Zorlu son olarak yaptığı açıklama da “ Akp,  Emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan kıyak zamlara nasıl  kılıf bulacak. Bir asgari ücretlinin aldığı maaş, emeklinin aldığı ücret ortada…Milletvekilinin belki maaşı yetmiyordur. Asgari ücretlinin , emeklinin, işçinin maaşı yetiyor mu? Onun için buradan halkımıza sesleniyoruz ve diyoruz ki çözüm Milli Görüştür. Avrupa Birliğine girecez diye Fransa ya Fransız kalamayan , Akp nin Fransız görüşü değildir”  ifadesinde bulundu.