AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngören ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Akça da katıldı.
Türkiye’nin ufak bir buhranda tepesine binmeyi bekleyen hem iç güçlerin hem de dış güçlerin olduğunu ifade eden Dr. Şeker, Türkiye’nin bu günlerini zihnine aşılayacak bu günleri unutmayacak ve ahlaki ve inanç yönünden genç nesillerin bilinçli yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Şeker, “2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmemiz için ileri de kuşak çok önemli görev üstleniyor. Devlet projeleri uzun soluklu olduğu zaman anlam kazanır. Bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayabilmemizin temelinde gençlerimiz yatıyor. Gençlerimizi de bu bilinçte yetiştirmek sizlere düşüyor” dedi.
Başkanlık sistemi üzerinde duran Konuk ise, Türkiye’nin çok büyük sıkıntılardan geçtiğini ancak şu anda ciddi anlamda büyüdüğünü ve yol kat ettiğini kaydetti. 12 yılda gayrisafi milli hasılanın 3 katına çıktığını dile getiren Konuk, “Türkiye geldiği bu noktaya kolay gelmedi. Bu durumu artık mevcut parlamenter sistemimiz kaldıramaz hale geldi. Bizim de dünyadaki gelişmiş birçok ülke gibi başkanlık sistemine geçmemiz gerekiyor. Tabi bu sisteme geçebilmek için önümüzde bir direnç duruyor. Türkiye’nin bunu aşması gerekiyor. İstediğimiz milletvekili sayısına ulaştığımız zaman yeni Türkiye için büyük bir adım atılmış olacak” şeklinde konuştu.