CHP Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Baştuğ açıklamasında;'' Eğer ki gençlik iyi yerlere gelsin, başarılı idealist olsun, gençlik gelecek, gelecek gençlik ile birlikte güzelleşecek diyorsak yaşanmasın ölümler, kaybolmasın hayatlar, üniversiteler de öğrenciler arasında kutuplaştırma ortamı yaratarak genç nesli birbirine karşı kışkırtıp, karışıklık çıkartmanın amacındalar. Bunun sorumlusu iktidardır. Kendi çıkarları doğrultusunda gençler karşı karşıya getirilmek istenmektedir. 

Biz insana insan olduğu için değer veriyoruz. İnsan olduğumuzu unutmayalım, gençlik bilinçlensin doğru adımlar atsın, ülkemizi güzel bir geleceğe taşısın diye mücadele ediyoruz. Unutmayalım ki kim hangi siyasi görüş ve düşünceye sahip olursa olsun yanlışa yanlış ile cevap vermek doğru değildir. Biz birlikte güçlüyüz bunu yok etmek isteyen iktidar sahipleri gençliği kendi sistemlerinin bir parçası yapma hedefindeler. Gençlik bu oyunun bir parçası olmayacaktır. 
Bölücü terör örgütü pkk tarafından hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkü Ocakları Gençliğinden Fırat ÇAKIROĞLU arkadaşımıza Allah'tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum,''dedi.