Karaman’da Atatürk Parkı’nda düzenlenen programa, CHP Teşkilatı’nın yanı sıra partililer katıldı.

Parti adına basın açıklamasını okuyan Karaman CHP Gençlik Kolları Başkanı İlyas Karabaş, Gerici Eğitim’in panzerinin Laik Bilimsel ve Aydınlatıcı Eğitim olduğunu belirterek şunları söyledi;

‘’ AKP siyasal iktidarı boyunca gençliği; düşünmeyen, sorgulamayan ve memlekete karşı sorumluluğun en yüce erdemi olan politik katılımın karşısına, biatçı bir gençlik kültürü olarak kurguladı. Köy Enstitüleri’ni kapatan, zorunlu din derslerini topluma dayatan, vakıf, cemaat, dernek üçgeninde ensarcılığın ve dinci geriliğin gençliğe dayatılmasının tarihsel referansı dünden bugüne aynı işbirlikçi gerici zihniyettir.

AKP’nin 24 Haziran karşı devrimi, ilk icraatını 12 Eylül’ün darbeci paşaları gibi gençliğin politizasyonunun önüne engeller çıkararak gerçekleştirmek istemiştir. Mevcut tüketim kültürü ile Anadolu’nun erkek ve kadınlarının dişiyle, tırnağıyla savaşarak kazandığı aydınlanmacı bütün değer ve birikimler gençliğe yabancılaştırıldı. Siyasetin dönüştürücü ve Devrimci gücüne, doğa bilimlerinin ve felsefenin insanlığı daha ileri mevzilere taşıma iradesinin karşısına koyulan set, bugün açık açık kendini Karma Eğitim’in yeniden sorgulanması noktasına taşıdı.

Evren’den Erdoğan’a emperyalist tüketim kültürünün içine hapsedilmeye çalışılan gençliğe son darbeyi, Cumhuriyet devrimlerinin kuşatılmamış son mevzilerine saldırarak ulaşılmaya çalışılıyor. 2018-2019 eğitim yılına haremlik, selamlık uygulaması ile girilerek saray rejiminin yukarıdan aşağıya çürümüş bir toplum projesi yaratma heveslerini gençlik kursaklarında bırakmalı!

Bilimsel ve Laik eğitimin karşısına kümelenen bu gerici ittifakın toslayacağı duvarı, biz istibdat rejimine karşı tıbbiyeli İbrahim Temo’larla ördük. O duvarın harcı sağlam olduğu gibi suyunu da radikal aydınlanmacılıktan alır.

Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nden çıkıp Anadolu’nun yoksul köy çocuklarına harf devrimi öğretmeye giden Ayşe öğretmenlerin soluğu bu kavgadadr.

Harun Karadeniz’in bilimsel, parasız ve laik eğitim mücadelesi uğruna; sağ kolunu omzundan keserek, yurtseverlik borcunun diyeti olarak gericilerin üzerine fırlattığı bu mücadele de, bizim geri duracağımızı düşünenler çok büyük bir yanılgı içerisindedir.

Karanlığınızın üzerine doğan aydınlığa kızlı, erkekli yürüyeceğiz.

Memleketin tüm Yurtsever, Cumhuriyetçi ve Devrimci öğrencileri görev başına! ’’