Karaman Belediyesi Başkan Aday Adaylarından Celalettin Güngörer sitemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.  

Samimi sohbet ortamında geçen görüşmede Güngörer yaptığı açıklamada; ''Bizim bu sürece bakışımız, bu süreçte yol haritamız farklı, bizim söylemlerimizde farklı, biz büyük projelerimizden bahsetmiyoruz. Biz sadece ve sadece Karaman'ın olmazsa olmaz ve neredeyse kangren haline gelmiş sorunlarını vurgulamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 9 yıldır Ak Parti Merkez İlçede siyaset yapıyorum ve Merkez ilçe bunun mutfağıdır. Vatandaşla birebir her an bir araya geldiği, hemhal olduğunuz bir siyasi yapıdır. Bunun son 4.5 yılında Merkez İlçe Başkanı olarak çalıştım. 
Atladığımız bir şey var bizim. Ak Parti Belediyeciliği asfalt, üst geçit, alt geçit gibi büyük projelerden ibaret bir anlayış asla değildir. Ak Parti Belediyeciliği bu projeleri ve hizmetleri yapmanın yanında, Ak Parti Belediyeciliğin de insanların da gönüllerine temas etmeyi bileceksiniz. Belediyecilik çok farklı bir kavramdır. Yani matematikte iki kere iki her zaman dörttür. Bu Japonya’da dörttür, Amerika’da da Karaman’da aynıdır ama Belediyecilik Karaman’da farklıdır, Konya’da farklıdır, Ankara’da farklıdır, İstanbul’a gittiğinizde daha da farklıdır. Niye? adı üstünde yerel yönetimdir.

Karaman'ın şahsına münhasır hassasiyetleri vardır, dinamikleri vardır ve beklentileri vardır. Hep şu örneği veririm, başka bir ilde yaşayan bir vatandaşın belediye ile olan bütün ilişkisi yaşadığı semte ki belediyecilik çalışmalarından ibarettir. Yani vatandaşın bir sıkıntısı olduğu zaman belediyeye gider, kendisi ile ilgili veya konuyla ilgili sorununu o bölüme şikayet eder. Ama Karaman’da vatandaşın çöp kutusu ile ilgili bir sorunu varsa belediyeye gittiği zaman başkanı görmek ister. Beklenti budur, başkanla muhatap olmaktır, başkana sıkıntılarını iletmektir.
Bir ikincisi Karamanda aldığınız her karar, yaptığınız her atraksiyon, vatandaşı direk ve birebir ilgilendirir. Şuraya koyduğunuz ağaç bile vatandaşı ilgilendiren bir mevzudur. Şimdi siz bu kararları almadan önce, toplumun nabzını tutup, toplumun değişik kesimlerinde ki dinamikleri siz bu karara ortak etmezseniz, çok başarılı ve çok yararlı bir iş dahi olsa, bunun hayırlı ve başarılı bir olduğunun anlaşılması en az 15 yıl sürer ve bu arada sizi yıpratırlar rezil ederler. Dolayısıyla Karaman Belediyeciliği çok farklı. Karaman’da başarılı bir belediye başkanı gidin sorun araştıran insanların kriterlerini kontrol edin, çok iyi asfalt döktüğünden dolayı hiçbir bir başkan çok iyi imar etti diye başkan başarılı addetmez. 
Ben defaten şahit oldum eğer adamın babasının vefat ettiği gün cenazesinde 50 yarım etli ekmek yaptırıp evine gittiysen o adamın ölünceye dek belediye başkanı olursun. Eğer insanların gönlüne giremezseniz Karaman’da başarılı olamazsınız. Caddeyi altından da kaplasınız o toplumsal desteği hissedemezseniz. 

Her sokağında bir anımız bulunduğu, doğduğum, büyüdüğüm bu güzel şehrin yönetimine talip olduk. Makama değil hizmete talibiz. Karaman’lı hemşerilerimiz Karaman’ın yönetimine ortak etmek için talibiz. Kanaat önderiyle sivil toplum örgütleriyle sanayisi ile Karamanda tam bir ortak akıl oluşturmak için talibiz. Karaman’da birlik ve beraberlik sinerjisini oluşturmak için talibiz. Karaman’ın kalbinden, bu teşkilatın merkezinden Belediye Başkanlığına Adayım"ifadelerine yer verdi,''dedi.