Düzenlenen toplantıda İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu Türkiye gündemindeki konular ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Karaman programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu'nun kapılarını Türklere ebediyen açan Malazgirt Zaferi’nin 950. yılını kutlayarak sözlerine başlayan Hatipoğlu; “Başta büyük Türk Sultanı Alparslan olmak üzere yine bugün büyük taarruzu başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Türk'ün yükseldiği her gün aziz milletimizin zaferi olacaktır. İYİ Parti olarak bu inançla sahadayız aziz milletimizin yanındayız.

Ancak saha hiç iç açıcı değil! Bizler sahada neleri görüyoruz? Genç işsizleri, siftah yapamadan kepenk kapatan esnafları, mahsulü para etmeyen çiftçi kardeşlerimizi, atanamayan öğretmenleri, yoksulluk ve krizlerle boğuşan milletimizi! Ve bütün bu sorunları çözmeyen AKP siyasetini...

Aziz milletimizin refahından sorumlu olan iktidar mensupları vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmediği gibi iyice yoksullaştırmıştır. Vatandaşa çözüm önerisi olarak kemerini sık denilmiş "Çift Maaşlı AKP bürokratları" bu tedbirden muaf tutulmuştur. Yine afetlerde tam destek olunamadığı gibi IBAN verilmiş, kafasına çay fırlatılmıştır aynı zamanda esnaflarımız görmezden gelinmiştir. Gün geçtikçe artan hayat pahalılığı, kovid salgını, orman yangınları, eğitimde fırsat eşitsizliği vb. bir sürü sorunlarla vatandaş kendi kendine mücadele eder hale gelmiştir.

Çiftçilerimizin kuraklıkla verdiği mücadeleye karşı; yetililerin kısa vadede çözüm üretememeleri, Yanlış tarım ve su politikası sonucunda: Tarım yurdunda tarımı bitirdiler, çiftçiyi üreticiyi bitirdiler. Kısacası ülkenin her yerinde bir yangın var! Bu böyle bir kış daha gitmez arkadaşlar! Liste çok uzun, aslında liste sizin bizim hepimizin akşam olunca faturalarımızdaki hayat pahalılığını bizzat yaşadığımız bir liste. AKP hükümeti bu listeden bir tek maddeyi bile çözememiş ve sonuç olarak vatandaşın alım gücü tükenmiştir.

4 Eylül Cumartesi günü sayın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi Karaman'da olacaklar.

Sayın genel başkanımız propaganda yapmaya değil, değerli Karaman esnafının sorunlarını derdini dinlemeye geleceklerdir. Karamanlı esnafımızın taleplerini gurup toplantısında dile getirerek hükümet mensuplarına iletmiş olacaklar. Aynı gün Ermenek ilçemizde düzenlenecek Sıla festivali etkinliklerine katılarak Ermenekli vatandaşlarımız ile buluşacaktır. 5 Eylül Pazar günü saat: 11:30'da ise Zeyve Pazarında olacaklardır” dedi.

Düzenlenen toplantıya İyi Parti İl Yönetimi, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.