İSMET HATİPOĞLU KİMDİR?

1963 yılımda Karaman’da doğdum. Karaman’ın yerli bir ailesine mensubum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Karaman’da tamamladım. Edirne’de askerlik hizmetimi tamamladıktan sonra 1985 yılında ilimizin fabrikalarının birinde işe başladım. 1989’da Karaman vilayet olunca o zamanki adıyla Köy Hizmetleri şimdiki adıyla İl Özel İdaresi Müdürlüğünde teknisyen olarak çalıştım, 2014 yılında da emekli oldum. 1988 yılında evlendim 1 kız 2 erkek çocuk babasıyım. Milliyetçi Çalışma Partisi’nin (MÇP) kuruluşunda ve ilçe teşkilatında görev aldım. Karaman il olduktan sonra il teşkilatlarında görev aldım. 1997 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl başkanı oldum. 2009 yılında belediye başkan adayı oldum daha sonra tekrar il başkanı seçildim. Sonra 2015 yılında il başkanlığını bıraktım. 2017 yılında İYİ Parti’nin kuruluş çalışmalarında görev aldım ve 2017 yılının Eylül ayında kurucu il başkanı olarak görev aldım. 2018 milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’nin milletvekili adayı oldum. Sonra tekrar yine genel merkezimizin tasvibiyle il başkanı olarak atandım, arkasından kongre yapıp tekrar il başkanı oldum. Halen İYİ Parti Karaman İl Başkanlığı görevimi yürütmekteyim. Türk sanat müziği dinlemeyi seyahat etmeyi severim.

SİYASETLE UĞRAŞTIĞINIZ SÜREÇTE AİLENİZE VAKİT AYIRABİLİYOR MUSUNUZ?

Siyasetle uğraşan herkes gibi, benimde biraz daha fazla olmak kaydıyla aldığım sorumluluğu yerine hakkıyla getirmek adına ilk taviz verdiğimiz, ilk ilgiliyi azalttığımız yer ailemiz oluyor. Bütün siyasetçiler için hemen hemen aynı şey geçerli ama her şeyi yerli yerinde yapmak adına gayretimiz oluyor. Siyasetçinin çok fazla ailesiyle ilgili sosyal hayatı olmuyor, zamanının büyük bir kısmını sorumluluk alanına ayırmak gibi mesuliyeti ve zorunluluğu oluyor.

NEDEN SİYASET?

Ülkemi çok seviyorum, milletime hizmet etmeyi hem inancım gereği hem de yetiştiğim geleneğin yüklediği sorumluluk olarak bakıyorum, belirlediğim bir misyon var. Bunun adına siyaset yoluyla bu hizmetleri yerine getirme arzusu diyebiliriz.  Türk milliyetçisi ve Ülkücüyüm, bu geldiğim geleneğin sorumluluğunu da üzerimde sürekli taşıyorum.

SEÇİMLERE 1 YILDAN AZ BİR SÜRE KALDI, İYİ PARTİ OLARAK SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADINIZ MI?

İyi Parti olarak seçim çalışmalarına uzun bir süre önce başladık. Genel başkanımız Meral Hanım 2020 yılında Türkiye’de belki de bir ilk olan ve bir ili ilçe ilçe gezme programını gerçekleştirdi. Biz bunu Karaman’da sürekli gerçekleştiriyoruz, sahada büyük bir gayret içerisindeyiz. Ekibimiz sürekli sahada ve ilçe teşkilatlarımız hareketli. Sahadan hiç çekilmedik biz, çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Biz seçim koordinasyon merkezini oluşturduk, bütün sandık kurullarımızı oluşturduk ve şimdi sandık eğitimlerini sonlandırmaya doğru gidiyoruz, uzun bir süredir eğitimler veriyoruz. Dünde bununla alakalı Genel Merkezimizin koordinatör olarak görevlendirdiği hanımefendi de ilimizdeydi ona da bilgilerimizi aktardık. Sürekli genel merkezimizle birlikte sahada bu çalışmaları yaparak özellikle seçim güvenliği ile ilgili milletimizin bir tek oyunu zayi olmaması ve doğru yere işaretlenmesi ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İYİ Parti seçime hazır, ister zamanında yapılsın ister erkene alınmış bir seçim olsun bununla ilgili sıkıntısı yoktur.

İYİ PARTİ KARAMAN’DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLECEK Mİ?

İYİ Parti Türkiye’de birinci parti olacak inşallah. Bütün gayretimiz bu yönde. Tabii ki Karaman burada daha avantajlı bir bölge. Karaman’da birinci parti olma yolunda her türlü çalışmalarımızı ve hamlelerimizi yerine getiriyoruz. Biz çünkü siyasetimizi ötekileştirme üzerine değil makulün üzerine oluşturmaya çalışıyoruz, öyle bir dili kullanmaya gayret ediyoruz ve bu halkımız tarafında da çok ciddi bir manada karşılık buluyor. İnşallah sandıkta milletimiz tercihini İYİ Parti’den yana kullanacaktır diye düşünüyorum. Hedefimiz Karaman da ve Türkiye de birinci parti olmak.

PEKİ SİZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MISINIZ?

Şimdi ben bunların nasip meselesi olduğuna inanan birisiyim. Öyle bir kaygı ile gayret etmiyorum, partimizi birinci parti yapmak, Türkiye’de ki bu kötü gidişata son vermek, problemlere çözüm üretmek noktasında gayretimiz var. Herhangi birimizin yani sadece benim değil Karaman teşkilatlarımızda dahil, böyle bir hesabın içerisinden ziyade geleceğe yönelik partimizin hesabının içerindeyiz. Bunlar nasip meselesi.

TÜRKİYE’DE EKONOMİK GİDİŞAT SİZCE NASIL?

Dünya bir ekonomik krizin içerisinde bu hepimizin malumu. Bunun yanı sıra Türkiye’de bunun üzerine ilave edilen yönetim krizi de var. Özellikle başkanlık sistemine yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra bu yönetim krizi ehliyetsiz, liyakatsiz insanların iş başına gelmesiyle biraz daha derinleşti. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu problemin ekonomik olarak çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, çalışanımızın, emeklimizin, memurumuzun çektiği sıkıntıların, saray anlayışının toplumdan milletten koptuğunun bir göstergesi olduğunu değerlendiriyoruz. Ve biz güçlendirilmiş parlamenter sistemde Türkiye’de denetlenebilir, herkesin hak ettiği noktada ve kazancını sağlayacağı, güvenini sağlayacağı bir ortamın yakalanacağına inanmaktayız. Ancak ekonominin durumu, çarşıya çıktığımızda sizin de malumunuz dur ki hiç iyi olmadığı görülüyor bunun giderilmesi için de hemen erken veya zamanında seçim yapılmalıdır.

MUHTEMEL BİR SEÇİMDE KARAMAN’DA PARTİLERE GÖRE MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI NASIL OLUR?

Onu hangi partiye sorarsanız sorun biz tamamına talibiz diyecektir. Ben de tamamına talibim, biz üç milletvekilinin üçünü de almak adına bütün programımızı gerçekleştiriyoruz. Milletimizin teveccühüne de sonuçta nereye kadar olursa ona saygı duyarak milletimizin tercihini kabullenip bu bizim nasibimizdir der yolumuza tekrar devam ederiz.

KARAMAN’DA MİLLET İTTİFAKI OLARAK ORTAK MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Ortak milletvekili adayı çıkarılması hususu Genel merkezlerimizin özellikle iştigal alanı içerisindedir. Oradan kaynaklanan onların gerçekleştireceği bir durumdur. Biz Cumhur İttifakı gibi diğer partilerle et ile tırnak değiliz, yani mezara kadar bir ittifakımız yok. Millet ittifakı kendi içerisinde de rekabeti olan ama ülkenin problemlerine ortak aklı ön plana koyabilen bilen bir anlayış ile davranacak partilerden oluşuyor. Biz zaman zaman AK Parti’nin de getirdiği teklifleri milletin hayrına gördüğümüz durumda evet demişizdir. Millet İttifakı paydaşları olarak bu paydaşların içerisinde gelen teklifleri de reddettiklerimiz olmuştur. Bizim öyle pazara kadar mezara kadar gibi bir anlayışımız yoktur. Millet ittifakının böyle bir çalışması olduğunu ben bilmiyorum. Olduğunu da sanmıyorum.

Tabi ki biz gayretimizi en üst seviyede bitirmek adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ben yüzde 50’ye yakın bir oy alacağımızı düşünüyorum Millet İttifakı olarak.

İYİ PARTİ OLARAK BAKTIĞINIZDA KARAMAN’IN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?

Karaman’ın ekonomik olarak problemleri var, sosyal olarak problemleri var. Yetişmiş ilim adamları üniversitemizi tercih etmiyor. Üniversite yeteri kadar Karaman’a katkı sağlamıyor. Bilim adına Karaman’ın sanayisi adına, Karaman’ın ticareti adına, Karaman’ın tanıtımı adına ki en son söylediğim konu en önemli problemlerimizden birisi. Karaman tanıtım noktasında çok pasif. Burada hem devletimizin kurumları hem sivil toplum örgütleri hem belediyemiz hem üniversitemiz hem de siyasi partilerimizin ortak sorumluluğu vardır bizde burada üzerimize düşen payı alıyoruz. Bu bizim eksiğimiz diye düşünüyorum Karaman’ın tanıtımda müthiş bir eksikliği var. Aslında tarihsel olarak derinliği çok önemli olan bir bölgede yaşıyoruz. Birkaç medeniyeti barındıran bir bölgede yaşıyoruz. Bunun kıymetini, bunun tanıtımına katkı sağlayamıyoruz. Yeteri kadar bu işte duyarlı davranamıyoruz, ben sadece herhangi bir kurumu veya hükümeti veya belediyemizi suçlamak adına değil bizde sivil toplum örgütleri olarak, siyasi partiler olarak bu konudaki üzerimize düşen eksik sorumluluğu da kabulleniyoruz.

AK PARTİ SİZCE KAN KAYBEDİYOR MU?

Türkiye’de kan kaybediyor. Ben burada bir şeyde söylemek istiyorum sizlerin aracılığıyla. 20 yıldır AK Parti’ye oy veren insanlara biz nasıl saygı gösteriyorsak AK Partili yöneticilerinde bundan sonra kendilerine oy vermeyen insanlara saygı göstermesini bekliyoruz. Tabi ki 20 yıl içerisinde iyi olsun güzel olsun ülkemde herkes huzurlu olsun diye insanlarımız oy veriyor. Ama bu kaybettiğini görünce yani ekonomik olarak kaybettiğini, sosyolojik olarak kaybını görünce oy vermekten vazgeçebilir buna saygı göstermelerini bekliyoruz. Burada bir hazımsızlığı da görüyoruz çünkü diğer siyasi partiler öyle kötü bir dil kullanılıyor ki bu kötü dilde insanımız rahatsız oluyor. Bir makulü yakalama adına bütün siyasi partilere buradan çağrımı da gerçekleştirmek istiyorum. Tabi ki AK Parti kan kaybediyor çünkü ülke iyi yönetilemiyor. Karaman insanı mütedeyyindir. AKP’ye yüzde 60 verdiği yerde niye bize oy vermesin?

İYİ PARTİ'NİN KARAMAN'DAKİ ÜYE SAYISI BUGÜN İTİBARIYLA KAÇA ULAŞTI?

Şimdi bizim iki kategoride üyemiz var birisi resmi üyelerimiz var bir gönüllü üyelerimiz var. Gönüllü üyelerimizle birlikte 5 bine yakın bir üye portföyümüz var. Ama gerçek üye sayımız 2 bin 500 civarında.

İYİ PARTİ'NİN KARAMAN'DA BİR SEÇİM STRATEJİSİ OLACAK MI?

Karaman’ın problemlerini çözümleyen birimlerimiz var. Burada konularında uzman arkadaşlarımız gayret ediyor yani kalkınmayla ilgili genel merkezimizde çok ciddi çalışmalar var. Ve biz Karaman’ın alternatif bölge olmasını ve bu manada teşvik edilmesini arzu ediyoruz marjinal alanlar için. Bir diğer konu ekilen alanlardaki vahşi sulamanın vazgeçilmesi ve damlamaya geçilmesi adına çalışmaların mutlaka yapılması ve sulanan alanın arttırılmasıyla ilgili çalışmaların derhal yapılması ile ilgili bizim de bir gayretimiz var. Bundan zaman zaman birimlerle istişareler ediyoruz. Bunları bir Karaman’ın Torosların bir tarafı Torosların öteki tarafı diye iki parça halinde değerlendirebiliriz. Biri ova tarafında kalan kısmımız var bir de dağ tarafında kalan kısmımız var. Karaman’a genel bir strateji üretmek doğru değildir. Daha da geliştireceğimiz projelerle. Yani dağlık bölgelerde geliştireceğimiz projelerle ovada geliştireceğimiz projeler hem kalkınma açısından hem ekonomiyi güçlendirme açışından, insanımızı tatmin etme açısından bu ayracı koymakta fayda olduğunu düşünüp        bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Tabi ki bir stratejimiz olacak ve stratejimizin ana unsuru adalet, adalet, adalet olacak.

İYİ PARTİ Mİ MHP Mİ DAHA MİLLİYETÇİ?

Biz milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partiyiz. MHP’nin kendisini nereye konumlandırdığını onun yöneticileri takdir etsinler ama bizim konumlandığımız yer milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir anlayıştır ve biz de ona göre davranıyoruz.

TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASINI BEĞENİYOR MUSUNUZ?

Beğenmiyorum. Direkt ve net söyleyebilirim, çünkü dış politikada kardeşlik hukuku değil ülkelerin karşılıklı çıkar ilişkileri ve hukuku geçerlidir. Bir zaman kardeşim Esad’dı kardeşinle bu işin gitmediği hepimizin malumu. Ne aldık ne verdik menfaatimiz ülkemizin menfaatinin ne noktada olduğuna bakmak lazım. Ama uluslararası ilişkide duygusallığa yer yoktur. Orada realist davranmak gerekiyor. Ülkemizin çıkarlarının ön planda tutulduğu kanaatinde değilim. Değişik saiklerle davranılıp zaman zaman geri adım atıldı buda dünya milletler ailesi içerisinde milletimizin ve ülkemizin itibarına sıkıntı getirdiğinin kanaatindeyim.

GEÇMİŞE GÖRE ÜLKEMİZDE TERÖRLE MÜCADELEYİ NASIL BULUYORSUNUZ?

Terörle mücadelede ülke ekonomisinin çok ağırlıklı bir kısmının harcandığını bilenlerdenim yaşım itibariyle. Terör, her millet için sıkıntılı bir alandır bir an önce kökünün kazınması, bunla ilgili kim gayret ediyorsa, kim terörle kendisini ayrıştırıp hem psikolojik hem ekonomik olarak bu konuda gayret ediyorsa ona minnet duyuyorum ülkem ve milletim adına... Şu anda ki terörle mücadeleyi de daha ileri safhalara taşınması gerektiğine ve kökünün kazınması gerektiğine inanıyorum.

SIĞINMACILARLA İLGİLİ BİR GÖRÜŞÜNÜZ DÜŞÜNCENİZ VAR MI?

Türkiye’nin ana problemlerinden birisi haline geldiği aşikâr, mevcut hükümet tarafından uygulanan yanlış dış politikalar yüzünden de sorunlar gitgide büyümektedir ve son 7-8 yıldır da bu sığınmacıların nüfusları gittikçe artıyor. Mülteci başka şey sığınmacı başka bir şey biliyorsunuz bunların en kısa sürede geri gönderilmesini sağlamak gerekiyor, dünya normlarındaki hukuk sistemlerine göre. Artık ülkemizin ana problemlerinden birisidir ve çözüm üretilemezse iç huzurumuz daha da fazla bozulmaya başlayacaktır.

6’LI MASADA HDP VAR MI?

Bunu gündeme getiren özellikle cumhur ittifakı paydaşları ve bu paydaşların AK Parti’nin sözcüleri daha fazla dile getiriyorlar. Bunu bize söyleyebilmeleri için Habur rezaletini onlara hatırlatıyorum. Bizim geldiğimiz temel bellidir, benim şahsım adına geldiğim temel bellidir. Habur’daki rahatsız olmasın diye Türk bayrağı ve Atatürk’ün sembollerinin indirildiği, devletin kurumlarının Kobani geçişinde lahmacun ısmarladığı ve Dolmabahçe görüşmeleri, açılım saçmalık süreci vs bunların hepsi mevcut AKP iktidarları tarafından yapılmıştır. Osman Öcalan’ı bir oy almak adına İstanbul seçimlerinden önce devletin televizyon kanalına çıkarılmasını yine bu iktidar yapmıştır. Allah hepimizi böyle iftiradan korusun.

KARAMAN’A YAPILAN YATIRIMLAR SİZCE YETERLİ Mİ?

Uzun bir süredir Karaman’da yerel iktidarla genel iktidarın bir teyitliğide söz konusu. Özellikle 2004’ten beri son seçimlerde de burada Milliyetçi Hareket Partisi sonuca ulaştı. Milliyetçi Hareket Partisi de cumhur ittifakının paydaşlarından birisidir. Ama özellikle hareketlenen kendi içerisindeki problemleri birbirleriyle olan sıkıntıları hizmet akışı açısından Karaman’a izdüşümü çok sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremiyor. Lütfi Elvan Bey’in döneminde Karaman hizmet alımı açısından biraz daha sağlıklı ilerlemişti. Fikret Ünlü döneminde de hizmetler biraz daha sağlıklı gelişmişti. Ama benim bildiğim birçok konu var... Bunun içerisine çok girmek istemiyorum. AKP’nin kendi iç çekişmesinden dolayı Karaman’a devlet hizmetleri yeteri kadar izdüşümünün gerçekleşmediği kanaatindeyim.

KPSS SINAVINDA YAŞANAN SKANDAL HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

Her alanda olduğu gibi bu alanda da gençlerimizin hayalleriyle oynayan ve bir kişiye fatura edilen bir durumla karşılaştık. Kimisine göre 3, kimisine 13, kimisine göre 20 tane sorunun bir kitabevinin sorularıyla eşdeğer olduğu gibi açıklamalar yapılıyor. Buranında İçişleri Bakanlığıyla ilgili, buranın sorumlusunun fotoğraflandığı anda basında yer alıyor. Türkiye’de gençlerimizin hayalleriyle oynuyorsunuz ve gençlerimiz ülkemizi terk etmek istiyorlar. Çünkü ve maalesef kendilerine bir gelecek yeşertemiyorlar burada... Şimdi bu insanların duyguları ne olacak, buraya giden masraf nereden karşılanacak. Bir kişiye fatura edilip görevden alınması bu işin çözümümü olacak mı? Ülkemizde yanlış giden bir şey olduğunda bunu dış güçler yaptı oluyor, iyi yönde bir şey olunca biz yaptık oluyor. Dış güçler hangisini yapıyor bunun? Yani hem Avrupa bizi kıskanıyor diyoruz ''dış güçlerden kastımız'' Amerika bizi kıskanıyor Avrupa bizi kıskanıyor diyoruz hem de dönüyoruz arkasından bu yanlış şeyler için bunlar bize operasyon yapıyor diyoruz. Bu çok sağlıklı bir durum değil. KPSS ile ilgili de sadece bir kişinin görevden alınmasıyla bu iş kalmamalı, devletin denetleme kurulu devreye girdi ama bir tane savcı daha harekete geçmedi. Buda Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu’nun devreye girdiğini basın yoluyla öğreniyoruz. Ama bu konun hukuki zeminde şeffaf bir biçimde kamuoyunun önünde ilerlemesi gerektiğine inanıyoruz.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KARAMAN’A ZİYARETE GELEN MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE’NİN “İKTİDARDAN DA MUHALEFETTEN DE KURTULMAK LAZIM” SÖZLERİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Demokrasilerde iki alan vardır birisi iktidar biri muhalefettir. Sayın Muharrem İnce, kendisini üçüncü bir şık olarak bir yere konumlandırdıysa ve bu kriterlerin içerisinde ismini, adını, yerini bilmiyorum. Mevcut ülkeyi yönetenlere iktidar deniliyor. O yönetimin dışında kalan ama milletten değişik tercihlerle belirli bir alanda parlamentolarda temsil edilenlerde veya temsil edilemeyenlerde muhalefet oluyor. Demokrasilerde tanımlama bu... Muharrem İnce bunun neresinde kendisine sormak lazım.         

MERAL AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞI YÖNÜNDE BİR PLANLAMA VAR MI?

Ben, Sayın Genel Başkanımızı tanıdığım kanaatindeyim, bu tartışmaların dışında kalıp kendisini parlamenter sisteme geçişe ve ülkenin çıkışının burada olduğuna inandığından başbakan olacağım diye uzun bir süre önce açıkladı. Tabi burada değerlendirmesi gereken birkaç konu var. Cumhurbaşkanlığı adaylığı 6’lı masanın sanki belirleyebileceği bir adaymış gibi 6’lı masa sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem, seçim güvenliği ve diğer konularla ilgili bir araya geliyorlar. Millet ittifakının paydaşlarının 6’lı masada bulunan 2 tane partinin de konumu belli değil daha. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi millet ittifakı içerisinde bulunacak mı? Belirsiz. 6’lı masa güçlendirilmiş parlamenter sistemle alakalı ortak aklı ortaya koyan bir tutumla bir araya geliyor ve önceden meşveret denilen istişare denilen durumu gerçekleştiriyorlar. Ama millet ittifakının sürecinde; genel başkanımız daha önce yaptıklarımız tecrübeleri var, hepimiz ayrı ayrı aday olduk, tek bir adayın çıkarılmasından yana bir tutumu var ama illa böyle olacak diye de diğerleri de bunu kabullenecek diye bir şey yok demişti. Ama ben 6’lı masanın adayının kim olduğunu biliyorum sonunda da sizlere açıklarım.

6’LI MASADAKİ BİRLİK VE BERABERLİK İLİMİZDE NE DURUMDA?

Şimdi tabi istişareler ediyoruz. Bu tür gerçekleştirdiğimiz izdüşümü olarak bizde Karaman’da toplantılar gerçekleştirdik: Bu 6’lı masadaki güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili. Orada ilimizdeki süreçte seçim güvenliğini biraz daha ön planda tutarak yani hangi parti olursa olsun insanımızın bir tek tercihinin bir başka yere kaydedilmesi veya yok sayılması demokrasi adına bir ayıp olduğuna inanan bir anlayışa hâkim kıldık. Ve bu minimalde de önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geliriz. Bir problemimiz yok diğer partilerle de bir problemimiz yok ancak orada şöyle bir durumla karşılaşıyoruz yani özellikle cumhur ittifakı paydaşlarıyla ilgili bu kutuplaştırma siyasetinden uzun bir süredir nemalandıkları için birebirken belki özel alanlarda merhaba diyoruz ama genel alanlarda bu muhabbeti bir türlü oluşturamıyoruz. Önceden Karaman aslında Türkiye’ye örnek olan bir ildi. Biz bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ayda bir kez bir araya geliyoruz Karaman’a neler yapabiliriz, birlikte hareket edebiliyorduk. Yani valilik, belediye, il genel meclisi, bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, odalar, borsalar bunların tamamıyla bir araya geliyorduk ama AKP’nin 2012’den sonra tutum ve davranışları bunu artık ne Karaman’da ne de Türkiye’de gerçekleştirilemez hale getirdi.

PARTİ OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İSİMLER VAR MI? YA DA SİZE GELEN TALEPLER VAR MI?

Tabi ki talepler var. Genel merkezimizin bir ön düşüncesi var ön seçim veya ön seçimin temayüle dönüşmüş şeklini gerçekleştirmeyle ilgili. Tabi arkadaşlarımıza biz bunu izah ediyoruz. Aday olacak arkadaşlarımız ön seçime veya temayül yoklamasına hazır olsunlar... Partimiz bu konuya açık istediğiniz kadar üye yaptırabilirsiniz istediğiniz kadar burayı arkadaşlarınızı ziyaret edebilirsiniz hepinize telefonlarını veririz arkadaşlarımızın, üyelerimizin bu konuda söz sahibi olabilecek pozisyonda. Tabi genel merkezimizin yoklamasıyla da belirlenebilir buna herkes riayet eder biz Karaman’da üzülmemek istiyoruz biz milletvekilin kim olacağından ziyade milletvekilinin Karaman’a hizmetini düşünüyoruz. Bizim tüzüğümüzde kadın kotası var biz yönetimlerimiz de yüzde 25 oranında kadın kotası koyuyoruz. Son seçimlerde bizim milletvekili adayımızın bir tanesi bir hanımefendi kardeşimizdi. Yine böyle bir müracaat olursa neden olmasın değerlendiririz ama Türkiye genelinde bir anne şefkatine ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bununda genel başkanımızda yer bulduğunu vatandaşımız görüyor. Yani hakikaten o samimiyeti insanımız hissediyor, bize bunu aktarıyorlar. Parlementoda ne kadar bayan ağırlığı olursa eğer her parti açısından söylüyorum çünkü Türkiye’de nüfus eşit de iki kişiden biri bayan. Yani yüze 70’e yüzde 30 değiliz oran bakımından biz yarı yarıyayız kadınların hem istihdamdan hem yönetimden uzak tutulmasının doğru olmadığını düşünenlerden sonuçta İYİ Parti’de milletvekilliğinde bunun kotayla belirlemiştir en az bu kadar olacak diye. Ben bunun parlementoda yer alacağını düşünüyorum.

SİYASİ PARTİLERİN EN BÜYÜK AMACI İKTİDARA GELMEKTİR. KARAMAN’DA İLK OLARAK YAPACAĞINIZ İCRAATLARINDAN BİRİSİ NEDİR?

Önce ehliyeti ve liyakati hâkim kılmak, kamuda insanımıza eşit davranışı hâkim kılmak, adaleti tesis etmek. Adaletten kastım sadece mahkemeler değil, sosyal adaleti de bunun içerisine ekliyorum. İnsanımızın güvenini devletine sağlamak, herhangi bir şahsa veya partiye değil devlete güvenini sağlamak olacaktır. Sadece Karaman’da değil ülkemizde de aynısını gerçekleştirmek adına partimizin büyük gayret ve hedefi var.

“İKTİDARA GELİNCE HESAP SORACAĞIZ” DİYE SÖYLEMİNİZ VARDI BUNU KISACA AÇIKLAR MISINIZ?

Hukukun önünde hukuksuz yapılan bütün işleri hem kamudaki arkadaşlarımızda bu konuda sizin aracılığınızda bir mesaj vermek istiyorum. Hukuka aykırı hiçbir işe buluşmasınlar onların hukuk önünde mutlaka hesabı sorulacaktır. Ve kamuda yapılan hizmetler açısında değerlendirdiğimizde yine bu aykırılık söz konusuysa mahkemelerin önünde bunun hesabını kamudaki sorumlular yerine getirilecektir kastım budur. 

Karaman halkına bugüne kadar İYİ Parti gösterdikleri teveccühe çok teşekkür ediyorum. Ben Karaman insanının samimiyetine güveniyorum. Tercihlerine saygı duyuyorum ve bu dönem İYİ Parti’yi ve onun göstereceği adayları desteklemelerini ülkemizin gelecek dönemdeki kalkınmasına, bu girdapta çıkmasına vesile olacağını düşünüyorum. Denemelerinde kendi partilerinden rahatsızlıkları varsa, oy verdiği partileri kendi düşüncülerinden uzaklaştıysa bir de İYİ Parti’yi denesinler. Bilsinler ki İYİ Parti onların hayrına olan işlere imza atacaktır. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız adı demokrasi soyadı adalet olacaktır.

KARAMAN BASININI NASIL GÖRÜYORSUNUZ? KARAMAN’DA BİR TELEVİZYON EKSİKLİĞİ VAR UYDUDA BUNUN ARTISI EKSİSİ OLARAK NASIL BİR DÜŞÜNCENİZ VAR?

Tanıtımına müthiş katkı sağlayacağını düşündüğüm bir alandır burası. Benimde daha öncesinde buna benzer 90’lı yılların başında çalışmaların, bir televizyon kurma, radyo kurma çalışmalarımız vardı ve kısmen de gerçekleştirdiğimiz olmuştu ama hayat bulmadı. Biz sadece Karaman’da böyle bir şeyin ihtiyaç olduğunu düşündüğümüzden bu işe girmiştik. Uyduda bir Karaman'a ait televizyon eksikliği var, bizimle beraber il olanların neredeyse tamamının uyduda televizyonu var. Her ilin neredeyse uyduda televizyonu var. Karaman gibi serbest bölgeye 200 kilometrede turizm cennetine 100 kilometrede, başkente 350 kilometrede bir ucu Toroslarda bir ucu engin, zengin ovalarda olan hem stratejik olarak hem de tarihsel olarak önemli bir bölgenin bu eksikliğini benim tarafımdan çok üzüntüyle karşılandığını bilesiniz. Karaman basınına gelince tabi Türkiye’de bir trol basında var Karaman’da da sayısı çok az olsa da buna rastlıyoruz. Ama genel manada Karaman basını tarafsızlığıyla benim kalbimde yer bulan bir hali vardır. İstisnaları hariçtir istisnaları vardır onlar kendilerini zaten biliyorlardır. Bütün siyasi partilere bütün kurumlara vatandaşımızın haber alma özgürlüğünü düşünerek doğru haber vermelerini de tavsiye ediyorum.