Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti’den Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Mimar Abdüllatif Hıdır, Parti Toplantı Salonunda Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Hıdır, belediyede mesai kavramının olmadığını dile getirdi.

Yıllarca belediyecilikle içli dışlı olduğunu söyleyen Hıdır, Kaldırımlar, yollar, otopark çözümlerinin hepsi kendisinde mevcut olduğunu ifade etti.

Belediyecilik geleneğinden geldiği için ve arkadaşlarının ısrarı üzerine tekrardan aday adayı olduğunu belirten Abdüllatif Hıdır, şunları aktardı;

“AK Parti belediyeciliği malum Karaman’da da AK Parti’nin kurulduğu yıllardan bu yana devam etmekte. AK Parti belediyeciliğinin kurucusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız başladı. Belirli prensipler, ilkeler koydu. Bugün Cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükseldi. Bunun altında yatan tek sebep AK Parti belediyeciliğinin temel ilkeleri. Sayın Genel Başkanımız cümlesinin 3 kelimesinde özetledi. Birincisi Liyakat, ikincisi ehliyet, üçüncüsü disiplin, çalışkanlık ve fedakarlık. Belediye Başkanlarını seçerken de bu 3 kurala hassasiyetle özen göstereceğini ifade etti. Ben bunu belediyecilik geleneğinden gelmiş olarak vurgu yapmak istiyorum. Belediyecilik geleneğinden gelmek önemli bir şey. Bir yere başkan seçilecekse o işi iyi bilmesi gerekiyor. Belediyecilik geleneğinden gelmekte böyle bir şey. Belediyeciliğin eksilerini artılarını bilen fedakarlıktan kaçmayacak özelliklere hayiz insan olması gerekiyor. Belediyeciliğin proje kontrol elemanlığından başlayıp en üst düzey olan daire başkanlığına gelene kadar her kademesinde her zorluğunu yaşayıp gelmiş bir kardeşinizim. Geçtiğimiz dönem adaylığımı koydum iyi yerlere de geldiğimiz kanaatindeyim. Ama şimdiki başkanımıza nasip oldu. Tabi ki AK Partili belediyecilikte bizim yapmamız gereken destek olmaktır. Bu anlamda belediyecilik geleneğinden gelmek olmak şehre artı bir ile başlamak demektir.”

ABDÜLLATİF HIDIR KİMDİR?

1962 yılında Karaman’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Karaman’da bitirdi. Lisenin son yılını İzmir-Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü de tamamladıktan sonra, Üniversiteyi 1988 yılında, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü de bitirdi. Bir süre Karaman ve Konya’da Serbest Mimarlık yaptıktan sonra Konya Merkez Selçuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü görevini 5 yıl süreyle ifa etti. Daha sonra, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Daire Başkanlığı-İmar Şube Müdürlüğü, sonrasında APK ve Ulaştırma Daire Başkanlığı görevlerinde aralıklarla, 8 yıl çalıştı. Devamında, kendi isteğiyle ayrılarak, Muğla ve Marmaris'te serbest Mimarlık ve Taahhüt işleri yaptı. Askerlik vazifesini Ağrı-Patnos'ta tamamladı. 2003 yılından itibaren Ak Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, SKM başkanlığı ve parti içi çeşitli kademelerinde görev aldı. Ak Parti- Siyaset Akademisini başarı ile tamamladı. 2009 yılında Belediye Meclis Üyesi seçildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) yönetim görevlerinde bulundu. Sırasıyla Karaman MTTB Orta Öğrenim Başkanlığı, Mimarlar Odası Konya Şube Yöneticiliği ve ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu (Kütahya-KTVKK) Asil Üyeliği yaptı. Yabancı dili İngilizce olup, evli ve 4 çocuk babası.