Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban yaptığı açıklamada, “ Bilindiği üzere ve yine herkesin hem fikir olduğu 54. Refah-Yol hükümetinde Merhum Erbakan Hocamızın Efsane Başbakan olarak anıldığı dönemde Efsane hizmetler yapılmıştır. Her gittiğimiz yerde bir çok kişi o günleri hatırlatarak Merhum Hocamızı hayırla yâd etmektedir.

Günümüzde insanımız ekonomik olarak sıkıntılar yaşamaktadır. Ak Parti hükümeti hayatı alabildiğince dengesiz hale getirmiştir. Bizim sloganımız ve hedeflerimizden bir tanesi olan ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ den uzaklaşılmaktadır. Bu böyle olduğu içinde CHP tarafından bizim sloganımız alınıp kopya edilmiştir.

İnsanımız,  geldiğimiz bugünlerde borç batağı içerisinde kurtuluş çaresi aramaktadır. Çare ararken Efsane Başbakan Erbakan Hocamızı ve Efsane 54. Hükümeti hatırlamaktadır. Biz de onun için diyoruz ki;  Ak Parti hükümetinin 12 yılı, Erbakan Hocanın 11 ayı etmiyor…

11 aylık 54. Efsane Erbakan Hükümetinde; D8 kurularak İslâm Birliği’nin temelleri atıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez denk bütçe yapıldı. Türkiye’nin başına bela olan çekiç güç gönderildi. Fak-Fuk-Fon yeniden gerçek sahipleri olan fakir ve fukaranın fonu yapıldı. Hiçbir yeni  vergi konulmadı, zam yapılmadı. Havuz sistemi kurularak ekonomik bir devrim gerçekleştirildi.  AB baskılarına boyun eğilmedi. Önce Ahlâk ve Maneviyat ilkelerinden taviz verilmedi. Dış politikada  “lider ülke Türkiye” stratejisi güdüldü.

Buna karşılık 12 senelik Ak Parti iktidarında; AB bakanlığı kuruldu, BOP eşbaşkanlığı yapıldı. Bütçenin her yıl ortalaması 50 milyar faiz kondu. Kürecik’e radar üssü kuruldu. Patriotlar gönderildi. Deprem için toplanan paralar açık veren bütçeyi yamamak için kullanıldı. ÖTV ve Deprem vergisi kalıcı hale geldi. Rant ekonomisine devam edildi. Yeni zenginler oluşturuldu. AB istedi, zina serbest bırakıldı. Eşcinsel derneklerine yol açıldı. Domuz kasaplık oldu. Dış politikada “model ülke Türkiye” politikası yürütüldü” ifadesinde bulundu.