Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ın açıklaması:
“Bir zamanlar istikrardan bahseden hükümet, bazen istikrar’dan söz etse de, istikrardan uzak politikalar izlediği görülür. Bir dediği,  diğer dediğini tutmadığı gibi her politikası seçmenin oyu üzerine endekslidir. Ülke menfaatlerinden uzak, yeni neslin geleceği, gelecek neslin istikbalinden harcandığı şuurundan uzak kısa vadeli düşünülmektedir.
Hâl böyle olunca, kendi hatalarını örtbas etmek için bir günah keçisi bulmuşlardır. Başkalarını da günah keçisiyle birlikte olmakla suçlamıştır. Ak Partinin politik anlayışı günümüze kadar böyle süre gelmiştir.
Ak Parti, paralel diye itham ettiği yapıyla el ele, gönül gönüle beraber yürümekle kalmadı, yağan yağmurda beraber ıslandılar. Sonra ne oldu da ayrılık-gayrılık oldu sebebleri ayrı konudur. Sonra denildi ki “Ne istediler de vermedik” diyerek itirafta bulundular.
 Tabi ki herhangi bir suç unsuru varsa Adalet işlesin, suç unsuru yoksa masum insanlara itham altında bırakmak Hak ve adalete aykırıdır. Biz Hak ve Adaletten yanayız. 
Aleyhinde olduğunuz kişiler, ne istedilerse verdik, dediniz… O zaman sizde suçlusunuz, bu suça sizde ortaksınız. Böyle denildiğinde safmışız, (aldatıldık) dediler. 
İşte bu ülkeyi bu saflar, aldanan insanlar yönetiyor… Bunu da örtbas etmek için bir ara kendilerine eleştiride bulunanlara hatalarını ört bas etmek için paralelci ithamında bulundular.”