İl Başkanı Demirer, geçtiğimiz günlerde AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser’in ilimiz basın mensuplarına yaptığı açıklamaların, bugün yaşadığımız ekonomik krizin boyutlarını görmeye ve bugünkü iktidarın her geçen gün derinleşen ekonomik krizi çözemeyeceğini anlamaya yeterli olduğunu söyledi.

Demirer, yaptığı basın açıklamasında: “Sayın Milletvekilleri 4 aylık süreçte sosyal yardıma muhtaç toplam 16739 aileye 36 Milyon 713 Bin TL farklı kalemlerde yardımlar yapıldığını açıkladılar. Basit bir dört işlem hesabıyla hane başına 4 ayda ortalama 2193 TL, ortalama hane başına aylık 548 TL gibi bir yardımın yapıldığını görüyoruz. Allah’ınızı severseniz söyleyin, 548 TL aylıkla bir aile hangi ihtiyacını giderebilir? Sizin bir akşam yemeğinde harcadığınız bu parayla vatandaşın 1 ay geçinmesini nasıl bekliyorsunuz? Garip gurebanın geçim derdini görmüyor musunuz? Birde utanmadan bununla mı övünüyorsunuz?” dedi. Orta Sınıf Diye Birşey Kalmadı, Zengin Çok Zengin, Fakir Çok Fakir! Sosyal yardım alan kişilerin sayısının artmasının bir başarı olmadığının altını çizen Demirer, "Hepinizin bildiği gibi ülkelerde iktidarların görevi halkın zenginleşmesi sağlamak ve refah içinde, adil bir düzen içinde yaşamasını tesis etmektir. Sosyal yardımların miktarının veya sosyal yardım alan kişilerin sayısının artması demek, hükümetin işini yapmaması, halkının günden güne fakirleşmesi demektir. Halkının fakirleşmesinden, günden güne daha da çok desteklere ihtiyaç duymasından gurur duyan bir iktidar başarılı olabilir mi? Böyle bir yönetim anlayışının bu ülkeye zararı es geçilebilir mi? Bunlar orta sınıfı yok ettiler. Orta sınıf diye bir şey kalmadı. Vatandaşlarımız ya çok az insanın olduğu yüksek gelir grubuna, ya da her gün binlerce insanımızın yanlış politikalar sonucunda maalesef dâhil olduğu alt gelir grubuna yöneliyor. Bu durum bir tercih değil, kimse bu duruma şükretmemizi beklemesin. Bu durum maalesef kötü yönetimin bir sonucu" dedi.

“EY AK PARTİ, VATANDAŞ BİLETİNİZİ KESTİ! “

Toplumun her kesiminde ekonomik krizin derinleşerek devam ettiğini ifade eden Demirer, “Sosyal yardımlara muhtaç ettiğiniz milyonlarca vatandaşlar; asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan işçiler; siftah yapmadan günü tamamlayan, sattığını aynı fiyattan yerine koyamayan esnaflar; belediye ekmek büfesi sırasında kuruşların hesabını yapan emekliler; yurt bulamayan, burs bulamayan, bayramda evine gidemeyen, okulunu tamamlamakta zorlanan öğrenciler, mutfakta et yerine dert pişiren ev hanımları size bugünlerin hesabını sandıkta soracak. Bugüne kadar har vurup harman savurduğunuz kamunun kaynakları; çiftçinin, işçinin, memurun, esnafın bin bir zorlukla ödediği vergiler dar gelirli vatandaşlarımızın sigortasıydı. Siz şatafatlı yaşantınızdan ödün vermezken, milletin gerçek sorunlarından kopuk yatırım ve projelerinizin, yanlış politikalarınızın bedelini bu millet ödemek zorunda değil. Ey Ak Parti, Ey Ak Parti Milletvekilleri, tek yön gidiş biletinizi bu millet kesti, sayılı gün çabuk geçer, sandık milletin önüne konduğunda iktidarın politikalarının vatandaşın cebine dert mi, deva mı olduğunu göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Rakamlar Başarısızlığınızı İspatlıyor! Yapılan araştırmaların krizin boyutlarını gösterdiğini açıklayan Demirer, “Memur-Sen tarafından yapılan “açlık-yoksulluk” sınırı araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 263 lira, yoksulluk sınırı ise 14 bin 534 TL oldu. Yine Türk-İş’in Mayıs 2022’de yayınladığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6 bin 017 TL, yoksulluk sınırı ise 19 bin 602 TL oldu. Zamlar Asgari ücretlilerin kazancını eritti, belini büktü. Dar gelirli vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikaları sebebiyle yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşlarımızın yüzde 50’ye yakınını, yani 42 milyondan fazlası açlık sınırının altında yaşamaktadır. Yüzde 45’e yakını, yani 38 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Rakamlar başarısızlığınızı ispatlıyor. Adalet diye, Kalkınma diye milletten oy isteyen partinin misyonunu tamamladığını hepimiz görüyoruz. Milletimiz ekonomide, hukukta, adalette, sosyal politikalarda güvenilir bir adres, tartışmasız bir lider arıyor. Biz görevi devralmaya hazırız, Deva Partisi Hazır!” dedi.