Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli Pazar günü yapılan temayül yoklaması ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Dereli yapmış olduğu açıklamada; ‘’Birlik ve beraberlik içerisinde Demokrasi şölenimizi gerçekleştirdik.

AK Parti olarak yine bir yerel Seçimlere giderken, muhafazakar demokrasi kimliğimizi, ilkelerimizi, millete hizmet etme duygumuzu bizimle paylaşma adına bu camianın bir ferdi olma adına, AK Parti’ye katılmayı, cesaretlerini ortaya koyan birbirinden şahsiyetli hanımefendi ve beyefendilerin bizlerle yola çıkma ve devam etme düşüncelerini takdirle karşılıyor, hepsine aday adayı olmalarından duyduğum memnuniyetimi belirtiyor, şahıslarına teşekkürlerimi ifade ediyorum.

AK Partili olmak onurdur, şereftir. AK Parti’nin rozetini taşımak ayrıcalıktır. AK Parti sevginin adı barışın dilidir. Kardeşliğin mayasıdır. Yeni çığırlar açmanın yol haritasıdır. Milletine hizmet etmek için yola çıkanların tek adresidir. AK Parti sivil harekâtı tüm Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da bir markadır, modeldir. AK Parti camiasının bir ferdi, bir neferi olmak, siyaset arenasında her insanın sahip olmak istediği en büyük bahtiyarlıktır.

İlimiz genelinde Belediye Başkanlıkları için AK Parti'den aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Temayül yoklamamıza katılan, oy kullanan tüm teşkilat mesuplarımıza teşekkür ediyorum.

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği başvuruları 1 Aralık'a kadar devam ediyor. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği düşünen arkadaşlarımızın müracaatlarını bekliyoruz.’’dedi.