Kasım ayı il danışma meclis toplantısı AK Parti Teşkilat Toplantı Salonunda tüm teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli; ‘’Bugün konuşmamı iki bölümde toparlayacağım. İlk bölümde 4. Olağan kongreden, yani 24 mart 2012’den bugüne yapılanlar ve yaşananlar  2. Bölümde başaralı bir teşkilatçılık hakkında bilgiler sunmaya çalışacağım.


24 mart 2012’de 4. Olağan kongremizi; partimize yakışır alnımızın akıyla, demokratik bir şekilde olgunluk içerisinde icra ettik. Delegelerin teveccühü ile bir önceki yönetimimizden bayrağı devraldık.

Durmak yok, yola devam ettik. Bizden önce yapılanları azımsamadık ve küçümsemedik. Emeği geçenleri şükranla yad ettik. Ve bu yarışta AK Partimizin onurlu bayrağını Karaman’da daha yükseklere nasıl dikebiliriz? Sizlerle birlikte bunun hesabını yaptık. Merkezden ve ilçelerimizden çalışmalarımızı yoğunlaştırıp birlik ve beraberliğimizi tahsis etmek için teşkilat çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımızın neticesini 6 ay gibi kısa sürede aldık. 17000’lerde aldığımız üye sayısını 32000’lere çıkardık. Sandık ve mahalle yönetim kurullarımızı %100 oranında tamamladık. Belde teşkilatlarımızı hızla tamamladık.

Her ay mutad olarak yapılan il başkanları toplantısında 81 il arasında olan tatlı ve çekişmeli yarışlarda şimdiye kadar üye kaydında 43. Sırada olan ilimizi 13. Sıraya yükselttik. Sandık yönetim kurullarında her ay birinci olduk. Mahalle yönetim kurullarında her ay 1. Olduk. Aylık üye kaydı sıralamalarında 2 ay 1. Olduk. Seçildiğimiz günden bu güne kadarki il başkanları toplantılarında Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından anons edilerek ilimiz onurlandırıldı ve teşekkür edildi. Sizlerin sayesinde her ay bu onuru taşımanın verdiği haklı gururu o atmosferde toplantıya benimle birlikte katılan arkadaşlarımla birlikte yaşadım. Ve en nihayetinde son il başkanları toplantısında;  Bu başarımızın meyvesi olarak teşkilatçılığımız ve teşkilat çalışmalarımızdan dolayı sayın genel başkanımız ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin ellerinden aldığımız plaketle Karaman teşkilatları adına bir ilki yaşadık. Karaman genel merkezimizde başarılı il olarak hafızalara kazındı. Bu bizlere nasip oldu. Hamd Olsun.

İl başkanı olarak bana bu haklı gururu yaşatan siz teşkilatımın her kademesinde bulunan teşkilat mensuplarıma; uyumlu, bir ve beraber yaptıkları bu çalışmalardan dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun var olun.

Değerli dostlarım; Hedeflerimizi büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Bu yoldaki düsturumuz üstadın şu dizeleri olacaktır;

Perdenin ardı perde, perdenin ardı perde
Her siper aşıldıkça gaye öbür siperde

Milletimize hizmet yolculuğumuza emin adımlarla devam edeceğiz.

Değerli teşkilat mensuplarım; Bu teşkilatlarda, hepimizin emeği var, alın teri var, kolay gelmedik buralara… Aydınlık yarınların Türkiye’sini kurmak için yolumuz ırak;  Ama biz yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin uzun yıllardır özlemini çektiği ve Ak Parti iktidarı ile birlikte tenefüs etmeye başladığı huzur ve mutluluk atmosferinin devamı için biz Ak Partililere tarihi görevler düşmektedir. Hiç birimiz iktidar sarhoşluğu içerisine düşmemeli ve her partilimiz teşkilat yapısı ve disiplini içerisinde çalışmalarına bu hassasiyetle devam etmelidir.


Değerli arkadaşlar; İktidarı milletle bir hizmet aracı olarak görmeyen yada suret içerisinde bu noktaya koyan tüm hareketler medeniyet sayfasında geçmişte gördüğümüz gibi silinip gitmiştir. Tarihin kayıtlarında milletin hafızasında eğer yer alacaksak, bunun en büyük çalışması teşkilatlarının diri ve birlik içerisinde olmasından geçecektir.

Dostlarım; Başarı tesadüf değil; Planlı, programlı, ve mantıklı çalışmaya bağlıdır. Çok hızlı bir değişim süreci içerisinde yaşayan toplumu takip edebilmek iyi bir organizasyon disiplinli bir teşkilat ve sürekli bir çalışmayla mümkündür. Sistemli çalışmak başarıyı;başarıda çalışmada sürekliliği kazandırır. Ak Parti teşkilatında bulunan her birey planlı programlı ve gayretli olmalıdır. Başarılı teşkilatlar, hedefine tayin eden ve bu hedefin gerçekleşmesi için disiplinli bir programla çalışmalarını yürütenlerdir. Teşkilatlarının başarısında en önemli etken yöneticilerdir. Başarılı bir yöneticinin; Doğru, sabırlı, samimi, cesaretli ağırbaşlı olması şarttır. Parti üyeliği teşkilatlanmanın dayandığı ana zemindir. Bu nedenle AK partiye üye olmak, partinin amaç ve hedeflerini benimsemek, benimsenen bu amaç ve hedeflerin hayata geçirebilmek için gücü ve becerisi ölçüsünde katkıda bulunmak demektir.

Kendize güvenin,Türkiyeye güvenin. Bugün, yeni bir gündür. Aydınlık Türkiye için,çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için bu süreçte sizlere bir kez daha büyük vazife düşüyor. Beldelerimizi, mahallelerimizi, sokak sokak,hane hane sizler dolaşarak harekete geçirecek ve halkımızı bu noktada sizler aydınlatacaksınız.

Değerli teşkilat mensuplarımız; Gönüller yapmaya, gönüller kazanmaya çok daha fazla bir aşkla devam etmeye ihtiyacımız var. Heyecanımızı arttırarak,coşkumuzu arttırarak vatandaşımıza ulaşma, dertlere deva olma, sorun çözme azmimizi çoğaltarak yürümeye devam edeceğiz. Bu dönemde her zamankinden daha yapıcı, daha fazla kuşatıcı olmak zorundayız.

Değerli dostlar; Mevcut teşkilatlarımızla önümüzdeki dönemde 3 tane seçime imza atacağız. Allahın izni ile tüm bunlardan alnımızın akı ile çıkacağız. Sözlerime son vermeden manalı birkaç dize söylemek istiyorum. Üstad Necip Fazıl’dan;

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gibi küheylan koşmana bak sen! 
Çatlarsan; doğuran kısrak utansın.

Buradan birlik ve beraberliğimizin tam olması düşüncelerimle durmak yok yola devam hepinize saygılar sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.’’dedi.

Program sonunda bu süreçte başarılı olan Teşkilat mensuplarına plaket takdim edildi.

En Fazla Üye kaydı yapan;

İl Yönetim kurulu üyesi Adem Kapar'a plaketini Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu,
Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Bayram adına plaketini, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu,

İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatıgül Taşol Plaketini İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek,

İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hakan Şahiner plaketini, İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı,

Çeltek Mahalle Temsilcisi Ahmet Türkben plaketini, İl Genel Meslis Başkanı Mustafa Bayır'dan aldılar.

Teşkilat Olarak Başarılı olan,

İlçeler arası İlçe seçmeninin % 21,63'ünü  üye yaparak 1. olan Merkez İlçe Teşkilatı adına, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer Plaketi, İl Başkanı Kerim Dereliden,

Beldeler arası Belde seçmeninin % 30,79 ' unu üye yaparak 1 olan Kılbasan Belde Teşkilatı adına Belde Teşkilat Başkanı İsmail Cankat plaketini, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurludan,

Köyler arası köy seçmeninmin % 81,65'ini üye yapan Damlapınar Köy Teşkilatı adına Köy Temsilcisi Mustafa Altun Plaketini,  Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar'dan,

Mahallerler arası mahalle seçmeninin % 46,28'ini üye yapan Abbas Mahalle Teşkilatı adına, Mahalle Başkanı Ahmet Altay plaketini, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'den aldılar.