Günenç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Ağustos 2017 tarihinde, Olağan Kadın Kolları Kongresi ile üstlendiğim AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimi istediğim müsaade üzerine, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sn. Lütfiye Selva Çam’ın tensipleriyle Fatma Coştu kardeşimize devretmiş bulunmaktayım. AK Parti Kadın Kolları çalışmalarını başarı ile yürüteceğine olan inancımla gerçekleşen atamanın şahsına, partimize, ilimize ve teşkilatlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim.

Bu kutlu davada 2014 yılından bugüne değin ve son olarak yaklaşık 3 yıldır İl Kadın Kolları Başkanlığı görev sürecimde birlikte yol aldığımız yakın çalışma arkadaşlarıma, il ve ilçelerimizdeki tüm dava arkadaşlarıma, Ana Kademe, ilçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarıma ve yönetimlerine, İl Başkanımız Sn. Abidin Çağlayan nezdinde tüm İl Başkanlarıma, Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser'e, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sn. Lütfiye Selva Çam nezdinde tüm MYK ve MKYK üyesi başkanlarıma, her koşulda anlayışla, özveriyle yanımda olan aileme teşekkür ediyorum.

Bugünden sonrası için temennim, ömrümüz vefa ettiği müddetçe Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir neferi, AK Davamızın bir münevveri olarak devam etmektir” dedi.