Ünver, açıklamasında; “2020 yılının ilk 6 ayı (Haziran) sonu itibariyle 1 yıl içerisinde elektriğe konutta %32,3, sanayide %21,8 zam yapıldığı TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Hükümet tarafından dün gece konutta, sanayide ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe tekrar %5.75 zam yapıldı.

Enflasyonun %11'ler civarında açıklandığı, Hükümetin memura ve emekliye 2020 yılı için (4 + 4 + enflasyon farkı) zam öngördüğü; üstüne üstlük pandemi süreci nedeniyle ücretsiz izne ayrılıp doğrudan nakit desteğinden faydalanan, yani günlük 39 Liraya geçinmek zorunda bırakılan işçi sayısının ve işsizliğin tarihin en yüksek seviyelerine çıkarak PİK yaptığı (!), esnafın siftahsız dükkân kapattığı, ekonominin %9,9 küçüldüğü bir dönemde 1 yıl içinde elektriğe %40'a yakın zam yapılması tam bir vicdansızlıktır.

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ekonominin PİK yaptığını söylemiş ve şaşkınlık yaratmıştı. Anlaşılan Sayın Cumhurbaşkanı ekonomiye memur, işçi, emekli, esnaf, çiftçi tarafından bakmıyor. Öyle olmasa milletin bu kadar zor durumda olduğu, zamlar altında ezildiği bir dönemde böyle bir açıklama yapmazdı. Bunun yanında çıktığı programlarda dövizdeki artışla ilgili olarak "Ben dövizle ilgilenmiyorum, dövize bakmıyorum; dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var?" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaklaşımı dikkate alındığında ekonominin çarklarının emekçileri, küçük esnafı, dar ve sabit gelirlileri ezdiği, dolayısıyla hükümete halktan kopuk bir ekonomi yönetimi anlayışının hâkim olduğu görülüyor. Yani ekonomimiz ve ülke kötü yönetilmek bir yana; yönetilmiyor, savruluyor” ifadelerine yer verdi.