Yapmış olduğu açıklama ile istifasını kamuoyuna duyuran Uysal, şu ifadelere yer verdi;

‘’ İYİ Parti Karaman Teşkilatının kuruluşundan bu güne kadar merkez ilçe başkanlığı görevini yürütmekteyim.

Kurulduğu günden itibaren, ülkemiz genelinde olduğu gibi Karaman'ımızda da bütün engel, hakaret ve iftiralara rağmen kuruluşundan sekiz ay sonra kendini baskın bir seçimde bulan partimizin 25 Haziran seçimlerinden başarıyla çıktığına inananlardanım. Siyasi iktidara talip olmayan ve 25 Haziran seçimlerinde bizden birkaç puan fazla oy alan siyasi parti mensupları zafer turu atıp kendilerini başarılı sayıyorlarsa iktidara talip olan partimizin mensubu ve temsilcisi olarak kendimi başarısız görmeye hakkım olduğuna inanıyorum.

Bizleri feto pkk ve benzeri terör örgütleriyle eşleştirmeye çalışan vatan hainleri diyecek kadar iftira ve hakareti ileri seviyeye kadar götürenlere de hakkımı helal etmiyorum. Seçimlerden sonra partili milletvekillerimizin feto terör örgütünün siyasi ayağının araştırılması için verdikleri önergeyi de hangi siyasi parti milletvekillerinin reddettiğide kamuoyunun ve aziz milletimizin hafızalarına kazındığına inanıyorum. Bir Türk Milliyetçisi olarak, Türk Milliyetçiliğinin hiç bir şahıs, hiç bir zümre ve hiç bir siyasi partinin tekelinde olmadığına; sadece kişinin kendine özel olduğuna inananlardanım.

Müslüman bir Türk Milliyetçisi olarak doğdum, Müslüman Türk Milliyetçisi olarak yaşıyorum, Allah'ın izniyle Müslüman bir Türk Milliyetçisi olarak da vakti geldiğinde bu dünyadan göç edeceğim. Bu düşünce ve fikrimi de hiç bir fani elimden alamaz, kimsenin de gücü yetmez. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere daha genç daha dinamik kadrolarla hazırlanmak için genel merkezimizin bütün il teşkilatlarını yeniden yapılandırma kararı doğrultusunda, Karaman’a yeni atanan il teşkilat ve başkanlığının elini rahatlatmak, merkez ilçenin de yeniden yapılandırılmasının önünü açmak için, merkez ilçe başkanlığı görevini bırakmış bulunmaktayım.

Bu güne kadar benimle yol yürüyen maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eder, helallik isterim. Varsa benim hakkım ( vatan hainliği ile suçlayanlar hariç ) herkese helal olsun. Bundan sonrada genel başkanımız, genel merkezimiz ve yeni oluşacak teşkilat ve başkanlığımızın emrinde olmaya devam edeceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum. Allah Vatanımızı Devletimizi ve Milletimizi korusun ve yüceltsin. Ne Mutlu Türküm Diyene.’’