Cumhuriyet Halk Partisi olarak sordukları sorulara cevap alamadıklarını aktaran İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

“14 Haziran tarihinde meydana gelen elim olayla ilgili yaptığımız açıklamada sorduğumuz sorulara Karaman İl Özel İdaresi tarafından net cevaplar vermek yerine suçlayıcı ve yuvarlak cümlelerle soruşturma bahane edilerek gerçekler konuşulmasın tavrı sergilenmiştir.

Bizler hassasiyet gösterdiğimiz için ve bu elim olayın tekrar vuku bulmaması için kederli ailesi, iş arkadaşları ve tüm hemşerilerimiz adına devletimizden açıklama yapmasını bekliyoruz.

Soru sormak sorgulamak her şeyden önce insanlık görevimizdir, bu görevi toplumun sesi olarak dile getirmek bizim asli görevimizdir ve bunun siyasetle alakası yoktur olmamalıdır.

‘’İş kazası yerine kullanılan iş cinayeti’’ ibaresi ise ülkemizde meydana gelen iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olmasından ama ne yazık ki önlemeye yönelik hiç bir şey yapılmamasından kaynaklı dikkat çekmek amacıyla iş güvenliği alanında çalışanların ve İSİG (İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisinin) kullandığı yerinde bir tabirdir ve sizlerin ifade ettiği gibi ahlakla bir alakası yoktur.

Tekrar arkadaşımızın kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, iş arkadaşlarına ve sizlere baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

İyi niyet göstermeyi sizlerden bekleyerek, kamuoyu adına, soruşturma ve uzun sürecek olan yargı sürecini etkilemeyecek sorularımıza hala cevap bekliyoruz?

-Özel İdarenin Parkında bulunan iş makinalarının teknik durumu nedir?

-İş makinalarının birçoğunun 35-40 yıllık olduğu, yıpranmış olduğu, iş ekipmanlarının çalışanlar için hayati tehlike oluşturduğu söylemleri gerçeği yansıtmakta mıdır?

-Daha öncede bu ve benzeri araçlarla kazalar olmuş mudur ve /veya ramak kala olayların yetkililere bildirimi yapılmış mıdır?

-Çalışanlardan teknik olarak sorunlu araçlarla ilgili geri bildirim olmuş mudur ve olduysa çalışmaktan kaçınma hakkını kullanmak isteyen operatör olmuş mudur?

-Çalışanların eğitimleri zamanında ve mevzuata uygun olarak verilmekte midir?

-Araçların periyodik kontrolleri yetkili kuruluş ve kişiler tarafından zamanında yapılmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.