Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Sultan Kasrı Düğün Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkmaz, MHP Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz ve üyeleri, MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Karaman Taş Medreseli Ülkücüler üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Kalaycı kendini tanıtarak, “Doğma, büyüme Karamanlıyım. Belediye Başkan Adaylığı için istifa ettiğim güne kadar da Karaman Belediyesinde görev yaptım ve sağlık hizmetleri alanında halkımıza hizmet ettim. Eğitim hayatımın önemli bir bölümünü ekonomi ve iktisat yanında; daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha müreffeh bir şehir hedefim üzerinde yoğunlaştırdım. Bunun yanında, Şehir Markası ve İmajı, Yoksulluk Kültürü ve Sosyal Dayanışma gibi konularda master yaptım.

Sahip olduğum tüm bilgi birikimimi, bütün kazanımlarımı doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım; coğrafi, kültürel, beşeri ve sosyo-ekonomik yapısını çok iyi bildiğim; problem, istek ve ihtiyaçlarını çok iyi analiz ettiğim bu şehre aktarmak ve bu şehir için var gücümle çalışmak istiyorum.” dedi.

“VATANIMIZDIR, EVİMİZDİR”

Karaman’ın şu anki bulunduğu konumdan çok daha fazlasını hak eden bir şehir olduğunu söyleyen Kalaycı, “Karaman’ımız, binlerce yıllık kadim tarihinden damla damla biriken ve günümüzde bir umman haline gelen devasa bir kültür hazinesine, coğrafi bölgelerin kesişme noktası olması hasebiyle oldukça önemli bir jeopolitik konuma, özellikle tarıma dayalı ve her geçen gün büyüyen sanayisi ile ayakları üzerinde durabilen ve kendine yetebilen güçlü bir ekonomiye sahip, şu anki bulunduğu konumdan çok daha fazlasını hak eden bir şehirdir. Vatanımızdır, evimizdir.

Şehrimizi bölgemizde, ülkemizde ve dünyada çok daha iyi yerlere hep birlikte taşıyabilmek adına uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve zaman zaman sizlerle de paylaşacağımız projelerimizi inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Bunların haricinde, Karamanlı hemşerilerimin hayatını kolaylaştırabilmek için, Karaman’ı çok daha yaşanabilir ve imrenilen bir şehir haline getirebilmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Toplumun temel dinamiklerini harekete geçireceğiz, istişare ve ortak akıl mekanizmasına işlerlik kazandıracağız ve özellikle Sivil Toplum Örgütleri ile tam bir dayanışma içerisinde çalışacağız. “Ben yaptım oldu” gibi, şehrimize ve insanlarımıza hiçbir şey kazandırmayan ve toplumu ayrıştıran anlayışlara yönetim sistemimizde asla yer vermeyeceğiz. Toplumsal, kültürel ve idari konularda yeni yöntemler geliştirecek ve uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BEYTÜLMAL” HASSASİYETİ

MHP’nin “Beytülmal” hassasiyetini dile getiren Kalaycı, konuşmasının devamında şunları aktardı;

“Milliyetçi Hareket’in üretken belediyecilik anlayışının merkezindeki, yatırımlarının ve çalışmalarının başlangıç noktasındaki en temel kavram “Beytülmal” hassasiyetidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek, belediyenin -daha doğrusu- milletin parasının tek kuruşunu dahi zayi etmeden ve kıt kaynakları en etkin bir şekilde kullanarak çalışmalar yapacağız. Hesap verebilirlik ve şeffaflık anlayışını yönetimimizde hâkim kılacağız. Mutlu azınlık değil, mutlu bir şehir oluşturabilmek için var gücümüzle çalışacağız.

Karaman’ımızı Marka Şehir haline getirebilmek; aynı zamanda şehrimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözebilmek için hazırladığımız çözüm önerilerini 8 ana başlık altında ele aldık ve bunlara uygun projeler geliştirdik. Bu başlıklar;

Şehrin ulaşım planlaması ve otopark sorunlarına çözüm projeleri, Yenileme alanları, rekreasyon alanları ve şehir meydanı projeleri, Akıllı Şehir ve Akıllı Yönetim Uygulama Projeleri, “Marka Şehir KARAMAN” hedefi odaklı projeler, Çevre, alt yapı, atık değerlendirme ve enerji projeleri, Kültürel Çalışmalar ve Sosyal Sorumluluk Projeleri, Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi ve genişletilmesi projeleri, Sporun teşvik edilmesi ve spor faaliyetlerinin geliştirilmesi projeleri, bu ana başlıkların ihtiva ettiği projelerimize Seçim Beyannamemizde ayrıntılı olarak ve tek tek yer vereceğiz, sizlerle de zaman zaman paylaşacağız.”