DR. RECEP ŞEKER; “KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir mübarek Kurban Bayramını daha aziz Milletimiz ile birlikte idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah (C.C) dan niyaz ediyorum.

Kurban, cömertliktir, Kurban, dayanışmadır, Kurban, yoksulların çocukların, yetimlerin, öksüzlerin, hastaların gözetilmesi ve sevindirilmesidir. Kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.

İçerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı’nda birliğin göstergesi Hac ibadeti ve Hz. İsmail’in teslimiyeti ve Hz. İbrahim’in sadakati bilinciyle kesilen kurban ibadeti kulların Yüce Allah’a yakınlaşmasına bir vesiledir.

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, birbirimize daha çok kenetlenmemize ve kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize vesile olan çok özel zaman dilimleridir.

Yüce Allah (C.C)’tan kendisine sunulan tüm kurbanlarımızı makbul buyurmasını, kesilen kurbanlarımızı hem zat-ı Celal’ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılmasını niyaz ediyorum. Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli Karamanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik eder, hayırlara ve bereketlere vesile olmasını ve bütün insanlığa ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi

..............

AK Parti KARAMAN İl Başkanı Mehmet Er ,Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkanımız Mehmet Er,Kurban Bayramının, aziz milletimize ve İslam dünyasına barış huzur ve mutluluk getirmesini diledi.Başkan Er,Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların ve hasretliklerin sona erdiği bir bayramın daha milletçe idrak edildiğini belirterek, “Kurban Bayramı’nın aziz milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesini kullandı.
Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Ve elbette bugünler, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ve aydınlığı hem arttırmanın hem tanıklığıyla mutlu olmanın günleridir. Özellikle Kurban Bayramının, bayramlarımız içinde kendine mahsus bir yeri ve anlamı vardır” ifadelerini kullandı. 
Bu duygularla Mübarek Kurban Bayramının İslam âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, ülkemize, bütün vatandaşlarıma, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum

................

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY, Kurban Bayramı vesilesi ile kutlama mesaj yayınladı. Atabay, “Bayramlar, toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir” dedi.

Atabay mesajında, “Hayır kapılarının sonuna kadar açık olduğu, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın en sıcak ve güzel bir şekilde yaşandığı günlerdir bayramlar. Hüznümüzü, kederimizi, yokluğumuzu paylaştığımız; sofraların bereketlendiği, yüzlerin biraz olsun tebessüm ettiği günlerdir. Kurban Bayramları, paylaşmanın ve bir olmanın en güzel günleridir. Paylaştıkça büyürüz ve bir oluruz. Duaların geri çevrilmediği, mazlumun, yoksulun ve kimsesizlerin biraz olsun nefes aldığı bu güzel günleri en iyi şekilde değerlendirmek, ortak değerlerimizi bir sonraki kuşağa aktarmak ve manevi atmosferi doyasıya yaşamaktır. Kurban Bayramı. Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruğa ulaştığı ve paylaşıldıkça anlam kazanan günlerdir. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, huzur dolu, sükun dolu bir bayram geçirmenizi Allah’tan temenni ediyorum” dedi

.............

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ Kurban Bayramı Mesajı:

Bayram, Bolluk, bereket, yardımlaşma, dayanışmadır. 
Bayram, aile, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, akrabalık, paylaşma, kaynaşma, tevazu, ziyaret, hatırlama, sevinçdir.

Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşmak duygularını yaşadığımız bir zaman dilimidir. 

Kurban, sahip olduklarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür. Kurban Bayramı, rahmetin ve bereketin, bolluk içinde yaşandığı, milletimizin her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerimizden birisidir. 
Sevgi ki insanları kaynaştıran en önemli değerdir. 

Bu bayram günlerini, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesi, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramının; ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm İslam aleminin, Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

..............

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kale yayınlamış olduğu mesajda şunları ifade etti. "Bayramlar insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği ve güçlendiği müstesna günlerdir.Bu nedendir ki asırlardır bizleri birbirimize bağlayan, manevi unsurlardan biri Kurban Bayramıdır.Toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan Kurban, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunarak, zengine, malını Allah rızası için harcama alışkanlığını kazandırarak, paylaşma kültürünü geliştirerek, fakirlerinde kendilerini yaşadıkları toplumun bir üyesi olarak görmesine vesile olur. Bu nedenle, Kurban Bayramı süresince birbirimizi ziyaret ederek, eksiklerimizi dikkate alarak, öğrenciyi, fakiri-fukarayı, kimsesizi-yetimi incitmeden, onları gözeterek bir bayram geçirmeye gayret etmeliyiz.    
Bu duygu ve düşüncelerle bütün  hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."