Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kongreye Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve MKYK üyesi Hediye Dalgıç katıldı.

 Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ayşe Türkmenoğlu “Kongrelerde değişim oluyor olacak. Aynı arkadaşlarla devam edilebilir veya değişebilir. Hiçbir şey makam için değil hizmet için Türkiye için. Genel seçimlere çok az süre kaldı. Şu anda aday adayları süreci başladı. Bu süreci kırgınlığa ve dedikoduya mahal vermeden geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bu tip süreçlerde ortalığı bulandırmaya çalışan çok farklı zihniyetler de olabilir. Bizler kırmadan dökmeden bu süreci atlatmaya çalışmalıyız. İnşallah Karaman için, Türkiye için hayırlı sonuçlar olur. Başbakanımız aynı zamanda kendini Karamanlı görüyor. Biz de Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan’ı Konya’lı olarak görüyoruz. Konya ve Karaman’ı ayrı iller olarak değerlendirmiyoruz” dedi.

Karaman AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görev bayrağını teslim alan Yeni Başkan Ümit Gülin Göksoy ise, “4 milyona yakın kadın üyesi bulunan partimiz dünyada eşine az rastlanabilecek, örnek bir siyasi harekettir. Kadınlarımızın hisleri, düşünce ve zarafetleri, akıl ve tercihleri siyasetimizde her zaman belirleyici olmuştur. Kadınlarımızın annelik duygusu, saygısı, sevgisi, aile beraberliği, hoşgörüsü ile her kapıyı çalmış, el ele vererek tüm halkımıza ulaşmaya ve yardıma ihtiyacı olanlara faydalı olmaya çalışmıştır. Kongremizih hayırlı olması dileklerimle eski kadın kolları başkanlarına teşekkürlerimi iletiyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum,''dedi.

Yeni Yönetim Kurulu Listesi

1 Ümit Gülin Göksoy 

2 Leyla Bender

3 Sibel Kaya

4 Zeynep Baş

S Bedriye Ormanoğlu

6 Derya Kurt

7 Kevser Aktaş

8 Aynur Fidan Boy

9 Fatma Özkal

10 Raziye Çelik

11 Şerife Yüksel

12 Ayşe Can

13 Aynur Kaygın

14 Kamile Sentürkoğlu

15 Rukiye Gümüş

16 Şerife Pınar

17 Kamer Ceran

18 Şükriye Konurat

19 Ferdane Yaralı

20 Fatma Odacı

21 Gülser Dinç

22 Filiz Yücel

23 Emine Küçük

24 Hatice Gürbüz

25 Zeliha Bilgiseven

26 Meryem Çetintürk

27 Meral Çelebi

28 Şerife Yalçın

29 Ayşe Uğur

30 Ümmü Karaca

31 Refiye Yazıcı

32 Naile Yonca

33 Sevgi Ünalmış

34 Huriye Ozmen

35 Sümeyra Demir

36 Nigar Sağcan Beydilli

37 Zeynep Öztürk

38 Merve Özbay

39 Tuba Çetin

40 Serap Güler

HABER MERKEZİ