Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinin ardından AK Partili üyeler ilçe başkanlarını seçmek üzere sandık başına geçti. AK Parti Merkez İlçe Başkanlık seçiminde mevcut Başkan Ahmet Akca ve Aziz Selçuk, AK Parti Merkez İlçe Başkan adayı oldu.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Akca, “Merkez ilçe yönetimini devir aldığımız 17 Kasım 2011 tarihinde üye sayımız 12 bin 527 iken yönetimimizin 3. yılı sonunda 17 bin 690 kişi arttırarak üye sayımızı 30 bin 217’ye ulaştırdık. Genel merkezimizin bize verdiği talimat doğrultusunda, yüzde 24,80 üye oranına ulaştık” dedi.

“TEŞKİLATIMIZI BİRİNCİ SIRAYA TAŞIDIK”

Sivil Toplum Kuruluşları ile toplantılar düzenleyerek, fikir alışverişinde bulunduk diyen Akca, “Karaman’daki sosyal yaşantının daha iyi seviyelerde olması için çabalar gösterdik. Mahalle teşkilatlarımızda mahalle başkanlarımız koordinesinde mahalle danışma ve sandık danışma toplantıları düzenledik. Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın Süleyman Soylu Beyin talimatları doğrultusunda 22 Haziran 2014 tarihinde bütün mahalle ve köylerde ‘Sandığımıza Sahip Çıkıyoruz’ sloganıyla sandık yönetim kurulu toplantılarını başarı ile icra ederek AK Parti Karaman İl Teşkilatımızı Türkiye il sıralamasında birinci sıraya taşıdık”

“PARTİ İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLEDİK”

Mahalle teşkilat yapılanmalarının yenilendiğini dile getiren Akca, “Esnaflarımıza, muhtarlarımıza, resmi kurumlarımıza ve STK’lara ziyaretler düzenleyerek görüş alışverişinde bulunduk. Parti içi eğitim programları düzenleyerek teşkilat çalışmalarımızı daha akıcı ve işlevsel hale getirmeye çalışarak üyelerimiz ile bilgi alışverişinde bulunduk. Muhtelif zamanlarda üyelerimizi ziyaret ederek sorunlarına ortak olduk ve sorunlarına çözümler aradık.  Görevde bulunduğumuz süre içerisinde AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık ve bize gönül vermiş dava arkadaşlarımızı üzecek davranışlardan kaçınarak gerekli hassasiyeti gösterdik,''dedi.

Haber ve Foto: ADEM DEMİREL