AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin yaptığı açıklamada; Hazırladıkları sürdürülebilir projelerle Karaman’ın daha yaşanabilir bir kent olacağını söyledi. Hafta sonu Karaman’a ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir birinden önemli projeler üzerine gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrası, bakanların Karaman’a desteklerinin tam olduğunu ifade eden Şahin, konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Hep birlikte Karaman’ın büyümesi, gelişmesi ve marka şehir olması için gerekli olan ihtiyaçları tespit ederek somut projelere dönüştürüyoruz. Çalışmalarımızı alanında uzman, profesyonel ekiplerle birlikte yürütüyoruz. Belediye Başkan Adayı olarak ekiplerimizle yaklaşık iki aydır Karaman’ın siyasi ve ticari dinamikleriyle, kanaat önderleriyle, akademisyenleriyle ve hassaten şehrin ihtiyaçlarını en iyi bilen ve gören halkımızla istişareler gerçekleştirdik.

Projelerimizi Sayın Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımızdan oluşan bir heyetle birlikte Ankara’da temaslarda bulunarak bakanlıklarımıza iletmiştik. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Genel Başkan Yardımcımız şehrimize geldiler, taleplerimizi yerinde inceleyerek Karaman'a tam destek olacaklarını ifade ettiler.

Şehrin ve hemşerilerimizin ihtiyacını biliyoruz diyen Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü; Şehrin tek merkezden oluşan sıkışıklığını çözecek, ulaşım ve trafik konusunda uzun vadede çözüm olacak, tarihi mekânların yeniden hayat bulacağı, ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak, yaşanabilir temiz bir çevre ve geleceğin marka şehri Karaman’ı oluşturacağız. Tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte şehrin sahip olduğu turistik zenginliği ön plana çıkartarak, yeni dinlenme ve yaşam merkezlerini, sosyal tesisleri, spor merkezlerini hayata geçirerek Karaman’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz dedi.

Şahin son olarak düşledikleri tüm proje ve yatırım planlarını görselleriyle birlikte parti genel merkezimizin seçim süreci takvimine uygun olarak kamuoyuna açıklayacağız ve 31 Mart akşamıyla birlikte Karaman'ı hep birlikte geleceğe hazırlayacağız” dedi.