AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kolları sıvadı. Ertuğrul Çalışkan engelliler için projeler geliştirmenin yanı sıra alt yapı da yenileme projeleriyle Karaman’ı hak ettiği yere getirmeyi planlıyor. 
Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projeler üretiyor. Çalışkan alt yapıyı değiştirecek ve şehri engelsiz bir hale getirecek. Ertuğrul Çalışkan ‘’ Karamanımız her şeyin en iyisine laik. Şehrimizin farklı renkleri var. Karamanımızda ki engelli kardeşlerimizi için daha yaşanabilir bir şehir inşa edeceğiz. Onlar bu şehrin göz nurları. İlk hizmeti onlara götüreceğiz. Engelli kardeşlerimizin rahatça yaşamlarını sürdürebilmeleri için projeler ürettik. Engelli kardeşlerimiz için şehri engelsiz bir hale getireceğiz. Bütün projelerimiz hazır. Engelleri aşmaya geliyoruz. Bir diğer yandan şehrimizin yıllar önce yapılmış eski alt yapısı da ki modernizasyon çalışması yapılacak. Şehrimizin insanı temiz su içecek. Alt yapı da ne kadar eksiklik varsa gidereceğiz. Bunun içinde projelerimizi hazırladık. Uygulamaya koyarak şehrimizin altını ve üstünü engelsiz hale getireceğiz ‘’ dedi.

Ertuğrul Çalışkan’ın Projeleri;

Şehrin Engellilere Göre Yeniden Tanzimi
Yeni yapılacak olan kaldırımlar engelli kardeşlerimizin kullanabileceği bir şekilde dizayn edilecek. Bu uygulama belli bir bölgede değil Karamanın genelinde yapılacak. Yeni yapılacak olan kaldırımların yanı sıra mevcut olanlar da engellilerin rahatça kullanabileceği hale getirilecek. Yollarda hakeza o şekilde düzenlenecek. Engelli park yerleri, engellilere özel alanlar ile yaşamları rahatça sürdürebilmeleri sağlanacak. Yeni yapılan üst geçitlerin hepsinde engelli asansörü olacak. Sadece yol ve kaldırım düzenlemeleri değil toplu taşıma araçları, toplanma mekanları alışveriş alanları ve sosyal alanlar inşa edeceğiz. Engelliler meclisi kurarak şehirde hak sahibi olmalarını sağlayacağız. Engelliler bu meclis de dilek ve önerilerini bize sunacaklar biz de nokta hizmetler yaparak daha faydalı bir yol izlemiş olacağız. Karaman artık engelleri aşan bir şehir haline gelmiş olacak.

Alt Yapının Röntgeni Çekilecek
Karamanda alt yapı yıllar öncesinde yapılmış ve modernliği kaybetmiştir. Ömrünü tamamlayan alt yapı için etaplar halinde yenileme çalışması öngörülmektedir. Genel akışın durdurulmaması da göz önüne alınarak geniş çaplı bir modernizasyon çalışması yapılacaktır. Sağlıklı bir yaşam ve Karaman için bu şarttır. İçme suyu şebekesi ve depolanması tamamen değiştirilecektir. Halkımız gönül rahatlığıyla su içebileceklerdir. Bunun yanı sıra modern bir atıksu arıtma tesisi yapacağız. Karaman için şarttır. Bunun yanı sıra asfalt plent ve taş ocağı tesisi de zaman için de yenilenecektir. Karaman alt yapısı ile Türkiye ye örnek olacaktır. Proje hazır ve uygulamaya geçilecektir.