Bir dizi program kapsamında Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren TBMM  Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte heyette, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü yer aldı.

Gürcistan Devlet Başkanının daveti üzerine gerçekleştirilen ziyaret yoğun temas ve görüşme trafiğine sahne oldu. Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakashvili ve Başbakanı Nika Gilauri ile yapılan görüşmelerde her iki devletin birbirleri ile olan yakın ve sıcak ilişkileri ön plana çıktı. Pazar günü Gürcistan İçişleri Bakanlığı Hizmetler Ajansı ve Kutaisi şehrini de ziyaret eden heyet, burada bulunan Türk okulunu da ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında, eğitim göre Gürcü öğrencilerin söylediği şarkı ve yaptığı gösteriler heyette bulunan herkesin memnuniyetini kazandı.

Pazartesi günü ise Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varsbalomidze ile de bir görüşme gerçekleştiren heyet, Adalet Sarayı, Gonio Kalesi ve Sarp Sınır Kapısı’nı da gezerek bazı incelemelerde bulundu.

Tüm bu ziyaret trafiğinde özellikle Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların masaya yatırıldığı bu kapsamda petrol ve doğalgaz boru hatları konusunda her iki ülkenin gösterdiği hassasiyetin artarak devam etmesi gerektiği, ortak kullanıma açık olan Batum havalimanının kapasitesinin artırılması ile Türk yatırımcıların sorunlarının çözümüne yönelik konuların konuşulduğu kaydedildi.

Bu arada KKTC nüfus cüzdanı ile giriş yapılabilen tek ülkenin Gürcistan olduğu bilgisini veren Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada Kars-Tiflis demiryolu projesinin bu görüşmeler sırasında konuşulduğunu söyledi.

Elvan, ziyaret sırasında Gürcistan Devlet Başkanının Türkiye ekonomisinin çok dinamik bir yapıya sahip olduğunu dile getirdiğini, bu anlamda Türkiye’nin bölgesinde ciddi bir güç merkezi olduğunu,  heyetin ziyaretinden ise büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Elvan, her iki ülke ilişkilerinin en üst düzeyde olduğunu, Gürcistan’ın, Devlet Başkanı düzeyinden başlayarak tüm ilgili makamlarının Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiğini gördüğünü belirterek Türkiye devletinin de ilişkilere  aynı şekilde önem verdiğini  sözlerine ekledi.