Genelkurmay, acemi birliklerin taşınma takvimini netleştirdi. Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, Karaman’ın da içinde olduğu taşradaki illere taşınarak bölgeleri canlandıracak.
Projenin 2014’te şekillenmesi halinde, gelmesi planlanan 5-15 bin Asker sayısı ile  Karaman’ın  2 olan Milletvekili sayısı da 3’e çıkmış olacak.
Genelkurmay Başkanlığı'nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler Anadolu şehirlerine nakledilecek. 
Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın konu ile ilgili yakından ilgi gösterirken, konuyu Bakan İsmet Yılmaz ile konuşarak, acemi birliğinin birinin  Karaman’a gelmesi konusunda  Karaman’ın projenin içerisinde yer alan İllerden biri olduğunu, projenin birkaç yıl sürebileceğini belirtti.
Milli Savunma Bakanlığı'nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin; Karaman, Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi' sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. 
            KARAMAN’IN MİLLETVEKİLİ SAYISI 3’E ÇIKACAK
Proje ile Acemi birliklerinin küçük şehirlerdeki ticaretten turizme kadar her şeyi canlandırması, işsizliği azaltması ve istihdamı artırması hedefleniyor. 
Projenin hayata geçmesinden sonra küçük illerdeki vekil sayıları da nüfusla orantılı artacak. Örneğin Bayburt'un milletvekili sayısı 1'den 2'ye, Karaman ve Gümüşhane'ninki ise 2'den 3'e çıkacak.”