Lisanslı depolara teslim edilen ürünlere verilen nakliye desteğine üst sınır getirilmesini TBMM’de gündeme getiren Milletvekili Ünver: “Bu, çiftçinin cebine el uzatmaktır. Uygulama yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

Çiftçinin sorunlarını yakından takip eden ve her fırsatta dile getiren CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın zamansız kural değişikliği yaptığını ve çiftçiyi belirsizliğe sürüklediğini ifade ederek; “Ocak 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla lisanslı depolara teslim edilen ürünler için ton başına 25 lirayı geçmemek üzere nakliye desteği verile gelmiştir ve herhangi bir tavan öngörülmemiştir. Bu yıl mart ayında yayımlanan yeni tebliğe göre ise her ürün çeşidi bakımından 750 lira tavan belirlenmiştir.” diye konuştu.

Meclisteki konuşmasına “Bakanlığa sesleniyorum.” şeklinde devam eden Ünver; “Bu, çiftçinin cebine el uzatmaktır. Bugün depolarda bulunan ürün, geçen yılın ürünüdür. İki yıldır tavan konulmadan uygulanan nakliye desteğinin yine verileceğini düşünerek ürününü lisanslı depolara teslim eden üreticiler tebliğle mağdur edilmiştir. Başta Karaman ve Konya olmak üzere tüm İç Anadolu'da geniş arazilerde