AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projelerini açıklamaya devam ediyor. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik adına bir çok proje üretiyor.
Ertuğrul Çalışkan Karaman da sosyal ve kültürel bir belediyecilik yolu izliyor. Çalışkan Karaman da bir çok tarihi alanı müzeye çevirerek Karaman’ı kültürel anlamda hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor. Ertuğrul Çalışkan ‘’ Biz sadece yol kaldırım yapmak için aday değiliz. Biz Karaman’ı Sosyal Kültürel ve Tarihi yönden hak ettiği yere getireceğiz. Karaman’ın şanlı tarihinden kalan eserler artık hak ettiği ilgiyi görecek. Bu nedenle bir çok yerde müze planlaması yaptık. Tarihimize sahip çıkacağız. Karaman müzeleriyle tarihiyle adından söz ettirir hale gelecek. Biz laf değil proje üretiyoruz. Bu şehre sevdalıyız. Bu şehri her alanda adından söz ettirir hale geleceğiz. Artık yeni Karaman olacak. Daima ileri gideceğiz bu yolda. Daima Karaman Daima Hizmet ‘’ dedi.

Ertuğrul Çalışkan’ın Projeleri;

Karaman Müzeleri İle Anılan Bir Şehir Haline Gelecek 
-Taş Bina, Tarihi Kent Müzesi olarak kullanılmaya devam edecek daha da geliştirilecek.
-Tartanzade Konağı, Etnoğrafya Müzesi haline getirilecek.
-Hürrem Dayı Evi, Konut Kültürü Müzesine dönüştürülecek
-Hatuniye Medresesi, Maarrif ve Kültür Müzesi olarak
-Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Şehir Müzesi olarak 
-Kilise, Ahşap Eserler Müzesi olarak 
 -Yeni Hamam, Göç Müzesi olarak
-Karabaş Veli Medresesi, Türkmen Kültürü Müzesi olarak
-Sandıkçı Konağı, Oyuncak Müzesi olarak dönüştürülmesi amaçlanmıştır.
Bunun yanı sıra Nalıncılar Konağı, Ömer Ağanın Evi, Kale Hamamı da müze haline getirilerek Karamanımıza kazandırılacaktır. Kırmahalle kabristanlığın da ki  Güler Müzesine elektronik destek verilerek iyileştirme yapılacaktır. Aynı ortamda ki Mezar Taşları müzesi de korunarak geliştirilecektir. Bekir Sıtkı Erdoğan Parkının bulunduğu alanda yarı açık hava müzesi olarak tasarlanmış Türkiye’nin en büyük tarım müzesi inşa edilecektir. Böylece KArama nmüzeler kenti olacaktır.