Karaman yatırımları Konya’da görüşüldü. AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret ederek yatırımlar hakkında bilgi aldı. Karaman’a yapılacak yatırımlarda herhangi bir aksaklık olmadığını ifade eden Nazmi Ünlü, yapımına başlanan, devam eden ve yapılması planlanan projenin yakından takipçisi olduklarını söyledi. 
İlk olarak Karayolları 3’ncü Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Karaman heyeti, Bölge Müdürü Turgut Aydın’dan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra DSİ 4’ncü Bölge Müdürü Birol Çınar ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile görüşerek Karaman projelerini değerlendirdi.
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, “Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte gece demokrasi nöbetlerimizi sürdürürken gündüzde Karamanımız için çalışmaya devam ediyoruz. Karaman Milletvekilimiz, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanımız Recep Konuk ve İl Genel Meclisi Başkanımız Celalettin Güngörer ile birlikte Karayolları, DSİ ve KOP İdaresi Başkanlığını ziyaret ederek şehrimizde yapımına başlanan, devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Amacımız halkımızın taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen projelerin hayata geçirilmesiyle Karaman’ı daha modern ve yaşanabilir bir kimliğe kavuşturmak. Bizler teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle ve resmi kurumlarımızla uyum içerisinde çalışarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 
Ziyaretlerde görüşülen konulara ilişkin de açıklamalarda bulunan Ünlü, “Bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara rağmen hükümetimiz eskiden hayal bile edilemeyecek rakamlarla gerek Karaman’a gerek bölgemize ve gerekse de ülkemiz genelinde halkımıza hizmet etme gayretindedir. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün Karaman ili sınırlarında 183 km olarak belirlenen bölünmüş yol hedefinin bugün itibariyle 146 km’lik kısmının yani yaklaşık %79’uk bölümünün tamamlanmış olduğunu görüyoruz. Yine 2016 yılı için Karaman yatırımları için ayrılan 180 Milyon 468 Bin TL yatırım harcama bedelinin de şu ana kadar yaklaşık 48 Milyon TL’lik kısmının harcandığı görülmektedir. Karaman ilimizde devam eden diğer çalışmalardan da kısaca bahsedecek olursak, Konya-Karaman-Mut Yolu, Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğü, Karaman-Ayrancı-Ereğli Yolu, Karaman Çevre Yolu, Ermenek-Mut Yolu ve Çamlıca Viyadüğü, Karaman-Bucakkışla-Ermenek Yolu, Ermenek Çevre Yolu, (Taşkent-Adiller) Ayr-Sarıveliler Yolu, (Tepebaşı-Ermenek) Ayr – Başyayla-(Sarıveliler-Ermenek) Ayr, köprü yapımı ve tarihi köprü restorasyonlarının yanı sıra daha bir çok bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ve herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz özverili çalışmalarıyla Karaman’da yürütülen projelerini herhangi bir aksaklığa meydan vermeden devam ettirirken belde ve ilçelerimizin asfalt çalışmalarına da destek olmaktadır. Bölge müdürümüze ve tüm ekibine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda da 1000 günde 1000 gölet hedefi kapsamında Karaman ilinde 6 adet gölet yapıldığını şimdi de 1071 gölet projesi kapsamında 2019 yılına kadar 17 adet göletin tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Nazmi Ünlü, “ DSİ Bölge Müdürlüğümüz ilimiz sınırları içerisinde yürüttüğü gölet, içme suyu ve sulama projelerini devam ettiriyor. Özellikle önemli bölümü tamamlanan ve müteahhit firma tarafından gecikmeye uğrayan İbrala Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesi yeniden yapılarak önümüzdeki günlerde tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.
Nazmi Ünlü son olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi kaynakları ve aracılığıyla ile Karaman iline yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiğini, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı önümüzdeki hafta Karaman’a gelerek değerlendirmelerin ilgili kurumlarla da bir araya gelerek yeniden yapılacağını kaydetti. 
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü Karayolları, DSİ ve KOP İdaresi ile yapılan değerlendirme toplantılarının oldukça verimli geçtiğini ve projelerin gerek Ankara nezdinde gerekse yerinde takibi için emek ve gayret veren Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk’a da teşekkür etti. Ünlü, bölge halkı, teşkilatlar, resmi kurumlar ve milletvekilleri ile uyumlu çalışma ortamının devam ettirilerek Karaman’a daha fazla yatırımın kazandırılması için bundan sonra da gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.