Velbesa Kahvaltı Salonunda düzenlenen programa AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç, parti yönetimi ile basın mensupları katıldı.

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, yaptığı konuşmada, “Basınımızın, özellikle yerel basınımızın hangi şartlar altında çalıştığını biliyoruz. Basın, bilindiği üzere demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Biz yöneticiler olarak teşkilatlar olarak göremediğimiz konuları basınımızdan görüp onlardan yararlanıyoruz ve yararlanmaya da devam edeceğiz. Ben sizlerin huzurunda tekrar cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Teşkilatımıza teşekkür ediyorum bu görevi bize tevhid ettikleri için. Teşkilatlar olarak aslında görevimize yeni başlıyoruz. Bizim hem teşkilatlara yönelik görevlerimiz var, hem de iktidar partisi olmamız hasebiyle Karamanımız için, yatırımlar için ve kurumlarla ilgili vazifelerimiz var. Bunları elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Öncelikle teşkilatlarımızla ilgili son 1 yıl içerisinde 2 tane seçim geçirildi. Kayıp edilen belediyeler var. Teşkilatlarımız yeniden toparlamak, yeniden birlik beraberliği sağlamak bizim üzerimize düşmekte. Bu görevi de layığı ile yapmak istiyoruz. Özellikle mahalle ve köy temsilciliklerine varıncaya kadar teşkilatlarımızı tamamlamak, toplanır hale getirmek ve çalışır hale getirmek, teşkilatlarımızla birlikte sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmak istemiyoruz. Amacımız bu. Toplumumuzun her kesimini kucaklamak asıl hedefimiz bu. Çünkü bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Millet olarak özellikle 15 Temmuz’dan sonra bu daha iyi anlaşıldı. Yeni Türkiye’nin iyiliğin güzelliğin, doğrunun, hak ve adaletin hakim olduğu, slogan haline getirdiğimiz Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet amacını gerçekleştirmek, Yeni Türkiye için çalışmak istiyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. Karamanımız içinde sizlerle birlikle yatırımlarımızı vekillerimizle koordineli bir şekilde takip edeceğiz. İnşallah Karamanımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız için daha güzel yaşanabilir bir şehir olması açısından bizim de bir katkımız olacaksa biz bunu yerine getirmeye çalışacağız. Netice itibari ile var gücümüzle, gücümüzün yettiği kadar İl Başkanlığı olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ise konuşmasında, “Hepimiz bu toprakların insanıyız. 1 yıldır milletvekili görevimi yürütmeye çalışıyorum. Halkın içinde geziyoruz taleplerini ihtiyaçlarını dinliyoruz. Çözülmesi gereken bir sorun varsa bunu en yukarıya kadar iletiyoruz ve sorunların çözülmesi için de hem siyasi hem de şahsi olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Karaman’a hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Devlet tarafından belirli bir politika yürütülüyor. Tasarruf tedbirleri geçen yıl devreye alındı. Bununla ilgili belirli yatırımların beklemesi, belirli yatırımlarında devam etmesi. Bir çok yatırımımız devam ediyordu ancak önceden çok çok hızlı ilerleyen yatırımlar biraz yavaşlayınca, durma ile yavaşlama arasındaki durumu biz göremez olduk çünkü çok hızlı gidiyordu stadyum mesela ya da hızlı tren her şeyin tamamlanmış olmasına rağmen çok ufak eksiklikten dolayı. Karamanlıların aklında hangi soru işaretleri varsa ben gittim hemen sordum. Hızlı tren, çevre yolu,  Hotamış gölü projesi. Projelerin birçoğu devam ediyor. Bazı konularda bilgi kirliliği var. Bana bile açıklama yapılırken bile bana tatmin edilmeyecek açıklama olabildi kurum yetkililerinden. Bazı konuları somutlaştırmak gerekiyor.

Stadyumda yatırım çalışmaları devam ediyor. Biraz yavaş ilerliyor. Ödemelerde biraz gecikme var. Stadyumun ve hızlı tren projelerinde çalışmalar devam ediyor. Proje aşamasında olan yatırımların proje ihaleleri ertelendi. Er geç de olsa başlamış projelerin devamı sonuçlanacak. Belirli bir daralma oldu. Şimdi her şey güzel giderken bende dış etkilerden dolayı ekonomik bir daralma yaşadık. Onu da ilerleyen süreçte bizim hem ülke olarak hem de dünya genelinde de böyle olacak diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıl bir rahatlama bütün dünya piyasasında bir rahatlama olacağını düşünüyorum.

Sorun olarak konuşulan ne varsa tarımdan sanayiye sorun ne varsa bunların hepsini Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza ilettik. Bir Karamanlı olarak nerde ne sorun varsa o sorunun başında o sorunun başında hangi yetkili varsa veya o sorunun kaynağı neyse hiç tereddüt etmeden o sorunu çözmek için mücadele ettim. Biz eliminden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.