Geçtiğimiz günlerde basın toplantısında CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin, yerel seçimleri için seçim takvimini açıklamıştı.

Basın toplantısında konuşan CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinden gelen genelge ile 31.03.2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimi ile ilgili takvim belirlenmiştir. Buna göre aday olacak il, ilçe, belde başkanları ile yöneticilerimiz 12.10.2018 tarihinde saat 17:00 ye kadar istifa etmeleri gerekmektedir.

 Aday başvuruları 01.10.2018 tarihinde başlamış olup, 19.10.2018 tarihinde sona erecektir. Aday adayı olacak ya da gösterilecek kamu görevlileri bu şartlara tabi olmayıp onlar için bu genelge hükümleri uygulanmayacaktır,’’demiş, seçimler için ilk istifayı Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat’ın  Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı noktasında istifa edeceğini ifade etmişti. Ayrıca Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için Mimar Paşa Evcen’in, SMMM Mustafa Bülent Demir’in, iş adamı Kazım Aydoğdu’nun da adaylıklarını açıkladılar.
CHP Kulislerinde Karaman Merkez Belediye Başkanlığı adaylığı için partinin önceki dönem il başkanlığı yapmış duayen isimlerinden Osman Nuri Koçak’ın, iki dönem Karaman Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Evcen’in, , mevcut Belediye Meclis Üyesi Mehmet Erman Koyuncu’nun, ayrıca milletvekili seçimlerinde 3.sıra adayı gösterilen, seçim boyunca çalışmaları ve halkın gösterdiği tevazudan dolayı Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ’un isimlerinin ön plana çıktığı ve kulislerde dile getirildiği bilgisine ulaştık.
Ermenek ilçesinde ise geçtiğimiz günlerde, Belediye Başkanlığı için İlçe Başkanı Mustafa Bahçeli’nin sosyal medya üzerinden aday adayı olacağını açıklamıştı.

Ayrancı, Sarıveliler, Kazımkarabekir ve Başyayla ilçelerinde önümüzdeki günlerde aday adayların açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.