Tek aday olan ve tüm delegelerin oyunu alan İYİ Parti Kurucu İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, il başkanlığına seçildi.

Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu.

Kongreye, CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, İYİ Parti Konya İl Başkanı Orhan Tulukcu ile yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Karaman il ve ilçe yönetimi üyeleri, Saadet Partisi Karaman İl Yönetimi Üyeleri, Türk Ocakları Karaman İl Temsilcisi Yunus Turan ve İYİ Partililer katıldı.

Katılımın yoğun olduğu İYİ Parti İl Kongresi’nde konuşan Kurucu Başkan Hatipoğlu, 4 aylık kısa bir süre önce kurulmuş bir siyasi partinin, yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan, gecesini gündüzle birleştirerek, önce kuruluşlarını tamamlayıp, sonra ilçe kongrelerini gerçekleştirdiğini söyledi.

“KARAMAN’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAK”

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ve genel seçimlerde Karaman’da birinci parti olacağını söyleyen Hatipoğlu, şöyle konuştu;

“İYİ Parti artık bugün itibariyle Karaman’da 3 yıllığına seçilecek yönetimle halkın karşısında olacak. Bu 4 aylık süreç içerisinde yapmış olduğunuz fedakarlıkları üzerine koyarak insanımızla bir bir buluşup, ulusal medyayı hiç önemsemeden, orada yer alıyormuşuz almıyormuşuz demeden tek tek insanımızla kucaklaşacağız. İnşallah bu güçlü hareket,  bu İYİ’lerin cesur yüreği, yerel seçimlerde ve genel seçimlerde Karaman’da birinci parti olacak. Bunun akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devletin en ciddi ihtiyacı olan şefkati hakim kılmak, adaleti hakim kılmak adına bir anneyi Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiyi Cumhurbaşkanı seçeceğiz.”

“ÜLKENİN TAMAMINA YANSIYACAK BİR KREDİLENDİRMEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Seçime yönelik vaatlerde bulunmayacaklarını aktaran Hatipoğlu, “İYİ Parti iktidarında çiftçi, göstermelik, seçime yönelik vaatlerle değil, gerçek manada ihya edilecek. Emeklilerimizin çektiği zulmü birebir yaşıyoruz. Onların bütün imkanları sonuna kadar zorlayarak hayat şartlarını düzeltecektir. Çalışanlarımızın hakeza kaybedilmiş haklarını, sendika haklarını tekrar iade edeceğiz. Göstermelik ve yönlendirmelik sendikacılık değil, gerçek manada hür bir sendikacılığı hakim kılacağız. Esnafımızın, küçük tacirimizin, sanayicimizin bütün devletin imkanlarını kullanarak, sadece birkaç aileye değil, ülkenin tamamına yansıyacak bir kredilendirmeyi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Hatipoğlu sözlerinin sonunda, “Erken seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın, İYİ Parti bunların sonunu getirecek, tek ve yegane partidir. Bu zulme, bu ayrıştırmaya, bu korkutmaya yönelik politikaların son bulup şefkat ortamının hakim olmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Tek liste ile yapılan seçimde İYİ Parti Karaman İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;