17 Kasım tarihleri arasında NATO’nun Norveç’te düzenlediği komuta kontrol amaçlı Trident Javelin (Üç Uçlu Mızrak) adlı tatbikatta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilmesine karşı Vatan Partisi, Karaman’da basın açıklamaları yaparak tepki gösterdi.

Anıt Park’ta toplanan Vatan Partisi Karaman Teşkilat Mensubu üyeleri basın açıklamasında bulundu. Vatan Partisi Karaman İl Başkanı Şahin Koçer yaptığı açıklamada, “NATO’dan çıkalım bağımsız bir ülke olalım” dedi.

Koçer; “Bildiğiniz gibi 13 Kasım günü yapılan NATO tatbikatında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün resmi ve Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı ismi düşman tablosunda gösterilmiştir. Bu bilinçli bir tavırdır, özür dilemeyle geçiştirilemez. Bu tavır yani Atatürk ve Türkiye düşmanlığı NATO’ya girdiğimiz 1952 yılından beri devam etmektedir.

Hatırlayalım; Cumhuriyetimizin yetiştirdiği aydınlarımız Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve en son jandarma genel komutanımız Eşref Bitlisli’yi bu süper NATO yani Amerikan gladyosu tarafından şehit edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kurarak diz çöktürmeye çalışan 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünde bulunarak 200’den fazla insanımızı şehit eden bunlardır.

Ancak Türkiye diz çökmemiştir. Tam aksine kara gücüm dediği PKK’yı hendeklere gömmüştür. Amerikan gladyosu FETÖ’yü 15 Temmuz’da ezmiştir. Türkiye ve bölge ülkelerini parçalamak için oluşturmaya çalıştığı Kürt koridorunu (İsrail koridorunu) “Fırat Kalkanı harekâtıyla yerle bir etmiştir. Sırada Afrin vardır.

Buradan Türkiye’yi yönetenlere sesleniyoruz. 1952’den beri hiçbir zaman Türkiye’nin yanında olmamış Kıbrıs harekâtında ambargo uygulamış 12 Mart 12 Eylül darbelerini yapmış ve en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunmuş PKK’ya altmış bin kişiyi donatacak 4 bin tır silah veren NATO baş belasından derhal çıkmalıyız.

NATO’dan çıkalım terör diye bir şey kalmaz. NATO’dan çıkalım gladyo temizlenir. NATO’dan çıkalım bağımsız bir ülke olalım. NATO’dan çıkalım ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaralım. Vatan Partisi olarak derhal NATO’dan çıkılması için ve bütün NATO üslerinin kapatılması için sizlere söz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu topraklarda Mustafa Kemallerin yenilmeyeceğini onlara bir kez daha göstereceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, kahrolsun emperyalizm. Ne Mutlu Türküm diyene.” şeklinde konuştu.