Açıklamasına, Karaman’ın evliyaların, âlimlerin, büyük komutanların şehri olduğuna vurgu yaparak başlayan Şahin; “Karaman son yıllarda hep nahoş olaylarla Türkiye gündemine geldi ve şehrimizin imajı ülke nezdinde zedelendi. Hâlbuki Karaman; Karamanoğlu Mehmet bey,  Şeyhülislam Zembilli Ali efendi, Şeyh Ebedali, Piri Reis, Siyahser Sultan Karabaş Veli, Kenzi, Şeyh Ali Semerkandi, Piri Mehmet Paşa, Göcerli Mehmet efendi, Musa Kazım Karabekir Paşa, Mahmut Toptaş, Hüseyin Kayapınar, Necati Yeniel, Hasan Kara, Bekir Sıtkı Erdoğan gibi isimlerle özetleyebileceğimiz daha nice mümtaz şahsiyetleri yetiştirmiş Evliyaların, Alimlerin, Serdarların şehridir.” dedi.

Son yıllarda yaşanan bu olumsuz hadiselerin Karamanımızın güzel tarihini silemeyeceğini ancak bu olayların Karaman’ın adını kirlettiğini belirten Şahin açıklamasına, “Biz başka şehirlere gittiğimizde Karamanda neler oluyor? Neden intihar etmiş? Nerede öldürmüşler? Gibi sorulara üzülüyoruz. Elbette bu olaylar Karamanızın güzel tarihini silemez fakat bu olaylar şehrimizin adını lekeliyor. Tabi bu arada aklımıza acaba şehrimizin yöneticilerine böyle sorular sorulmuyor mu? Acaba bu sorular karşısında yetkililerimiz üzülmüyor mu? Sualleri geliyor.” diyerek, “Yetkililer bu olayların olmaması ne yapıyor? Nasıl önlem alıyor?” diye sordu.

Karaman’da suç ve suçlu sayısının her geçen gün arttığını belirten Başkan Şahin; “Karamanız geçmişte suç işleme sayısının düşük olduğu şehirlerden biri idi. Güvenli, sakin şehir olarak tanınırdı ancak son yıllarda suç ve suçlu sayısı her gün artmakta. Öyle ki şuanda cezaevleri dolu ve cezasını çekmek için sıra bekleyen insanlar mevcut. Bu da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yetkililer bu sorunu aşmak için ne planlıyor? Diğer bazı şehirlerde bir maharet gibi sunulan daha büyük cezaevi yapmayı mı düşünüyorlar? Yapılması gereken büyük ve gelişmiş cezaevi mi yoksa suçu önlemek, suça eğilimin azaltılması hatta sıfıra indirilmesi için çalışmak mı? Biz Saadet Partisi olarak Milli Görüşçü tüm teşkilatlarımızla beraber suç işleme eğiliminin sıfıra indirilmesini istiyoruz ve bu konuda tüm gücümüzle Karaman’daki bütün STK’lar ve Siyasi partilerle beraber çalışmaya hazırız. Çünkü Biz biliyoruz ki büyük cezaevi yapmak bir sonra ki adımda daha büyük bir cezaevi yapma ihtiyacı doğurur ve yine biz biliyoruz ki büyük cezaevi yapacağız diye övünülmez çünkü bu, toplumumuz suç işlemeye meyilli, şehrimizde güvende değilsiniz demektir.” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Şehrin her mahallesinde tekel bayii bulunduğuna dikkat çeken Şahin; “Karamanımız alkol tüketiminde oran olarak üst sıralara tırmanıyor. Şehrin her mahallesinde bol miktarda tekel bayii var. Henüz ilkokula giden çocuk sigara ile ortaokula giden çocuk içki şişesi ile görünmekten çekinmiyor. Parklarda tiner çeken çocuklar var. Yollar, parklar içki kutuları ile dolu oluyor sabahları. Özellikle kenar mahallelerde tenha yolların kenarında, boş arsalarda duran otomobillerde ya fuhuş yapılıyor ya içki içiliyor. Vatandaş doğal olarak bu durumdan tedirgin oluyor. Bunlara karşı acil, sert ve caydırıcı önlem alınmalıdır. Yeni tekel bayii ruhsatı verilmemeli, süresi dolan ruhsatlar yenilenmemelidir.” dedi.

Başkan Şahin açıklamasını şöyle bitirdi; “Vatandaşımıza, STK’lara, Tüm siyasi Partilere, Kanaat önderlerine sormak istiyoruz. Karamanımız böyle vahşi, iğrenç, insanları korkutan haberlerle, olaylara anılmayı hak ediyor mu? Eğer cevabınız hayır ise buyurun hep beraber çalışalım. Valilik, Belediye, Emniyet, STK’lar, Siyasi Partiler, Kanaat önderleri politik sınırlarımızı göremeyeceğimiz bir yere koyalım ve hep beraber Karamanımız için, Ülkemiz için, Ümmet için hayırlı bir topluluk inşa edelim. Karamanımızdan bir Şeyh Edebali, Şeyhülislam Zembilli Ali Efendi, Piri Reis, Kazım Karabekir, Mahmut Toptaş çıkarmak için Sultan Ahmet Camisinde imamlık yapabilecek yeni şahsiyetler çıkarabilmek için biz Saadet Partisi ve MİLKO olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız konu ile ilgili bir toplantı tertip edelim ve derhal hep beraber çalışmaya başlayalım.”