CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, KASİAD Üyelerinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, bu tür programların daha sık yapılmasının Karaman adına iyi olacağını söyledi. Ertuğrul, daha önce katıldıkları bir kahvaltılı programda yapılan görüş alışverişinin Türkiye’nin ve Karaman’ın problemlerini kısmen de olsa masaya yatırdıklarını ve bu problemlere değişik çözüm yolları bulma noktasında da ufuk turu yaptıklarını dile getirdi. Kendisinin İmam Hatip kökenli olduğunu, Kılbasan Belde Belediye Başkanlığı yaptığını da sözlerine ekleyen Ertuğrul, oy alma düşüncesi yapılan icraatlara karşı olduğunu, eleştirdiğini ve her platformda sözünü esirgemeden dile getirdiğini belirtti. KASİAD’ın faaliyetlerini faydalı bulduğunu söyleyen Ertuğrul, Karaman adına yapılacak önemli programlarda birlikte hareket ekmek istediklerini söyledi. Ertuğrul, ildeki boşanma oranının yüksek olması ile ilgili problemin de periyodik toplantılarla bir araya gelinerek çözülmesi gereken ilk problem olduğunu dile getirdi.

MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu da KASİAD Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek partilerle sivil toplum örgütlerinin yaptıkları çalışmaların ülkenin gelişmesi anlamında önemli olduğunu söyledi. Geçen yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Karaman’ın tanıtımına, yurt içi ve dışı gezilerin de ilin ekonomisine katkı yaptığına dikkatleri çeken Hatipoğlu, MHP olarak Türkiye’nin kangren olmuş meselelerine çözüm bulabilecekleri potansiyelleri olduğunu söyledi.

Son yıllarda düzenlenen Türk Dili Bayramlarında Yunus Emre’nin göz ardı edildiğini, içi boş programlar yapıldığını dile getiren Hatipoğlu, bu durumun gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Topçu yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu belirterek Türkiye’nin gelişmesinde aktif rol oynayacak siyasi partileri her anlamda önemsediklerini ifade etti. Dernek olarak, Karaman’da hangi görüşe sahip olursa olsun siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye devam edeceklerini söyleyen Topçu, değişik görüşlerin sağlıklı bir şekilde dile getirilmesinin ve ortak çözüm yollarının bulunmasının ana hedefleri olduğunu söyledi.

KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür de yaptığı açıklamada KASİAD’ın faaliyetlerini bu tür ziyaretlerde bir birebir aktardıklarını belirterek geniş katılımlı organizasyonlarla Türkiye’nin ve Karaman’ın gelişmesine katkıda bulunmayı arzu ettiklerini söyledi.

KASİAD’ın CHP ve MHP ziyaretleri hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.