3 üniversite bitiren Ok, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden akademik kadroda ki hocaların desteğiyle Kazımkarabekir için büyük proje ve hizmetleri ile “Ben de Varım” dedi.

Aday adaylığı sürecinde ev ev ve kahvehaneleri dolaşarak tek tek projelerini anlatan Ok, yarışın en güçlü adaylarından olduğunu gösterdi.

Karaman Gündem Gazetesini ziyaret eden Ok, çalışmaları halk tarafından karşılık bulunduğunu ifade ederek, Karaman’ın giriş kapısı olan Kazımkarabekir ilçesinin vizyonu yüksek, modern bir kültür yeri haline gelmesinin zor olmayacağını, her zaman adından söz ettireceğini söyledi.

KÂZIM KARABEKİR MÜZESİ VE KONFERANS SALONU KURACAK

İlçenin sorunlarının belli olduğunu kaydeden Ok, öncelikli olarak kendi alanı olan doğalgaz ve imar yapısının bir an önce başkanlığı ile birlikte ivedi çözüme kavuşacağını belirtti.

İlçeye de ismini veren büyük insan Kazım Karabekir Paşa’ya ait bir müzenin kurulması hem turizm hem de ilçenin tanınırlığını artıracağını sözlerine ekleyen Ok, ”Akademisyen arkadaşlarımızla İlçemiz adına bir çözüm haritasını çıkardık. Önce Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bizlere görevi tevdi etmesiyle, başkanlığı da alarak ivedi olarak dur durak bilmeden, gece gündüz çalışmalara başlayacağız. Ülkemiz için önemli bir değer olan “Alçıtepe Kahramanı” Kâzım Karabekir Paşa’nın tanınmasını sağlamak adına Kâzım Karabekir Müzesi ve Konferans Salonu’nu kuracağız. Bu müze ve konferans salonu hem ilçemizin tanıtımına hem de önemli bir tarihî değerimizin bilinmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

PAŞADAĞ KONUTLARI, DOĞA SPORLARI VE KAYAK MERKEZİ

Kemal Ok, Konya-Mersin yolu üzerinde bulunan Karazımkarabekir İlçesini bir cazibe merkezi haline getirmek adına Hacıbaba Dağı’nda bir kayak merkezi kuracağını kaydederek, şöyle devam etti;

“Bunun neticesinde çevre illerden Kayseri, Bolu gibi şehirlere kayak yapmak için giden potansiyeli daha yakın bir yer olan ilçemize davet etmiş olacağız. Bu tesis sayesinde hem çevre iller içerisinde bir farklılık yaratmış hem de ülke genelinde ilçemizi tanıtmış olacağız.

Kayak merkezinin yanına 250 konuttan oluşan bir dağ evi projesi ekleyeceğiz. Kayak merkezi ve konut projemiz yerel inşaat firmalarıyla görüşülerek belediyemizin alt firması ile ortak bir çalışma sonucunda yap-sat modeliyle gerçekleştirilecektir. Bu proje ile ilçemiz ekonomisine ve tanıtımına büyük bir katkı sağlamış olacağız.

KASABA TAŞI İŞLENMESİ VE TANITILMASI

Kasaba Taşı’nın Türkiye’de sadece ilçemiz sınırları içerisinde çıkıyor olması ilçemizin marka değeri arttıracaktır. İlçemiz için paha biçilemez bir kaynaktır. Ancak mevcut yönetim bu kaynağı hiçbir zaman kullanmamıştır.

Bu kapsamda taş ocağının yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yapacağız. Yapacağımız tanıtım ve kullandırma çalışmaları arasında gerekli kamu ve özel kuruluşlarla gerekli görüşmeler sağlanılarak Kasaba Taşı’nın kullanımı artırılacaktır.

İleriki zamanlarda Kasaba Taşı’nın dünya çapında tanınması için coğrafi işaretleme ile tescillenecektir.

Aynı zamanda bu ilçemiz halkı için ekstra bir istihdam sahası açacaktır.”

KEMAL OK KİMDİR?

Kemal Ok, 10.11.1988 doğumlu olup Karaman’ın Kâzımkarabekir ilçesinde ikamet etmektedir. Altı çocuklu bir ailenin son evladıdır. Şeyma hanımla evlidir ve Alparslan adında bir oğlu vardır.

Ortaöğrenimini Kâzımkarabekir ilçesinde tamamlayan Kemal Ok, maddî imkânsızlıklar nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldığı eğitimini, vatanî görevini bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Isıtma Sistemleri Teknolojisi bölümünden 2012 yılında mezun olarak devam ettirmiştir. Ardından inşaat ve doğalgaz sektörünün önde gelen firmalarında bir süre görev yapan Ok, hem iş hayatını başarıyla sürdürmüş hem de eğitim alanından asla kopmamıştır. Her koşulda yeni şeyler öğrenip kendini geliştirmeyi düstur edinen Ok, bu bağlamda halen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde son sınıf öğrencisidir. Bu tercihinde Türk dilinin başkenti olan Karaman’ı dil alanında da en iyi şekilde temsil etmek isteği ağır basmıştır.

Çocukluğundan beri Milliyetçi/Ülkücü harekete gönül veren Ok, daima davasının peşinde koşmuş, bu uğurda elinden gelen fedakârlığı ortaya koymaktan çekinmemiştir. Çocukluğunun geçtiği, dolayısıyla yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını yakinen gören ve takip eden Kemal Ok, bu topraklara hizmet etmek, genç nesillerle iç içe olup onları topluma kazandırmak, daha yaşanılabilir bir Kâzımkarabekir ve sürekli gelişen bir belediyecilik anlayışıyla, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştur.